Децата имат своите странни навици. Много от тях са безобидни

...
Децата имат своите странни навици. Много от тях са безобидни
Коментари Харесай

Детето си върти косата - 5 съвета как да се справите с проблема

Децата имат своите странни привички. Много от тях са безобидни и отминават с времето. Сред тях е въртенето на косата. Кога можем да приказваме за проблем и има ли по какъв начин да помогнем на малчугана да се отучи?

Има привички, които стартират безобидно. Както е въртенето на косата. Ако в даден миг, забележите, че пречат на естествените интензивности на малчугана или се образуват плешиви петна, би трябвало да предприемете нещо.

Въртенето на косата е механизъм за лекомислие , както смученето на пръста. Навикът се развива най-често в моменти на мощен стрес или преди сън. Макар да е отклоняване от нормалното държание, това е метод детето да се отърве от насъбрано напрежение  и сила .

Въртенето на косата не трябва да се бърка с трихотиломанията (скубане на косата). Въпреки това, в случай че продължи прекомерно дълго или се демонстрира прекомерно постоянно, може да повреди косата на.

Тъй като е механизъм за лекомислие, въртенето на косата се появява в моментите, в които детето забавя темпото - малко преди лягане да вземем за пример.

Ново дете в фамилията, промяна на детската градина, пренасяне в нов дом също могат да отключат това държание. Понякога се демонстрира и тъй като детето просто скучае.

Понякога въртенето на косата може да повреди краищата, а в други случаи - да се стигне до оплешивяване. Добрата вест е, че последствията не са трайни незабавно откакто се преборите с навика, косата ще се възвърне.

 Добави изложение

 
5 съвета по какъв начин да се справите с въртенето на косата
 
1. Подходете внимателно
Запазете успокоение и не изпадайте в крайности. Подходете внимателно към казуса. Не повишавайте звук , не наказвайте. Колкото по-настоятелни сте, толкоз по-вероятно е казусът да се утежни. Тъй като въртенето на косата е механизъм за лекомислие, напрежението единствено ще докара до по-чести и по-интензивни прояви на въртенето на коса.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР