Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат

...
Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат
Коментари Харесай

Безплатни тренировки по плуване за деца и младежи в Сливен

Децата и младежите в Сливен ще имат опция да получат безвъзмездни уроци по плуване на общинския затрупан басейн в кв. „ Сини камъни “, оповестиха от общинския пресцентър. Желаещите би трябвало да заявят в своето учебно заведение, че желаят да бъдат подготвени до края на януари.

Очаква се първите безвъзмездни тренировки за начинаещи да стартират от средата на февруари, а трениращите ще заплащат единствено входната такса.

Безплатните тренировки са част от нова превантивна стратегия на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните и на общината. Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които до момента не са проявявали интерес или не са имали опция да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат стимулирани за здравословен метод на живот. Програмата слага акцент върху предварителната защита на затлъстяването при децата и екранната взаимозависимост от електронните устройства.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори порти след главен ремонт, завършил в края на 2020 година. Спортното оборудване се употребява от Клуба по плуване, спортисти – ветерани, фенове – деца и възрастни, както и за спортни надпревари и образования на спасители.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР