Децата до 4 януари няма да учат Детските градини искаме

...
Децата до 4 януари няма да учат Детските градини искаме
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Отваряме детските градини на 21 декември, училищата на 4 януари

Децата до 4 януари няма да учат Детските градини желаеме да се върнат най-късно на 21 декември. Най-вероятно ще оставим ВУЗ-овете да решат сами, само че след Нова година, разяснява още той. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.
" Имаме добра система за електронното образование. Образователните пропуски могат да се компенсират, като това оже да стане и през лятото, само че животът на хората не може да се компенсира. Желанието ни е да се усъвършенства обстановката. Първи ще бъде възобновен образователният развой в детските градини. Колкото са по-малки децата, толкоз е по-неефективно образование в електронна среда. Много учители предложиха по-късно да отучим тези загуби. На 22 и 23 декември ще има почивка, през днешния ден подписах документа, сподели още той пред bTV.

" Нито една просветителна система не беше настроена да обезпечи идентичен достъп. Поръчали сме 106 000 устройства, само че една част от тях се забавят, защото няма задоволително устройства в международен мащаб, а и има наложителни процедури, когато се борави с държавни пари. От тях единствено 8000 сме съумели да доставим. В учебните заведения има към 30 000 портативни компютъра и 60-70 хиляди стационарни. Стационарните обаче не могат да бъдат употребени. Другата седмица ще дадем 15 милиона на учебните заведения. Проблемът не е със средствата, а с броя и процедуритте по доставката.

Обучението в електронна среда е спешна обезщетителна отчасти ефикасна опция. За едни деца е по-ефективна, за други - не. Ще има увеличение с две седмици на образователната година. Трябва да се компенсира времето. Ще има занимания по ползи. Тази година няма да има екскурзии, няма да има грипна почивка. Ваксините ще бъдат безвъзмездни и незадължителни за учителите, като те ще бъдат измежду първите предпочитани групи, които би трябвало да бъдат имунизирани ", съобщи министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР