"Децата до 4-годишна възраст са най-потърпевшите при излагане на висока

...
"Децата до 4-годишна възраст са най-потърпевшите при излагане на висока
Коментари Харесай

Как да предпазим децата от прегряване

"Децата до 4-годишна възраст са най-потърпевшите при излагане на висока температура. Кърмачетата и дребните не би трябвало да се излагат на директно слънчево греене в най-топлите часове - от 11,00 до 16,00. Това важи и за тези, които са на морето.

Опасно за тях е излагането на висока температура, даже при липса на директно осветляване, защото тяхната телесна повърхнина е по-голяма от телесната маса, спрямо възрастните ", предизвести доктор Ирен Цочева, педиатър и пулмолог в Александровска болница, представена от БНР.

Друг рисков фактор е това, че децата усещат жадност и протягат ръка към вода, едвам когато са изгубили най-малко 2 % от телесната си маса, което в някои случаи към този момент може да е сериозен проблем.

Родителите би трябвало да упорстват децата да одобряват течности. Те би трябвало да са хладки - да се заобикалят прекомерно студените, както и доста сладките. Децата би трябвало да с облечени в леки облекла, в светли тонове, за предпочитане от естествени материи. Д-р Цочева уточни, че в естествената диета не би трябвало да се прекалява със солта.

"Родителите би трябвало да следят типа на детето - дали устните и лигавиците са влажни или напукани, както и типа на урината. Ако детето пишка рядко и урината стане тъмна, то към този момент е настъпила дехидратация и би трябвало да засилят даването на течности ", сподели доктор Цочева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР