Децата да завършат учебния срок присъствено в училище - такава ...

Децата да завършат учебния срок присъствено в училище - такава

Николай Денков: Амбицията ни е учебният срок да завърши присъствено

Децата да завършат образователния период присъствено в учебно заведение - такава упоритост си е сложило министерството на образованието. Това съобщи просветителният министър Николай Денков по Българска национална телевизия.

Според него новият проект за справяне с пандемията е съответен на сегашната обстановка и разрешава прекъсването на присъствения образователен развой само там, където това в действителност е належащо.

" Логиката е, че в случай че има проблем с паралелка, с учебно заведение, се затваря локално, а не в цялата страна както преди. Имаше случаи на шефове на учебни заведения, които споделят: " При нас не е имало нито един инфектиран възпитаник или преподавател, а пък си седим затворени. "

Очакванията са, че Омикрон ще докара до повече заболели деца в учебно заведение, само че това не е нещо изключително, тъй като процентът болни деца се усили леко и при навлизането на Делта, съобщи Николай Денков. Новото, съгласно него, е че би трябвало да сме подготвени за доста бързо повишаване на новозаразените.

Той разяснява, че в случай че не беше подхванат нов метод за справяне с пандемията, учреден на опциите за интензивно лекуване, а не на броя на случаите, София трябваше към този момент да бъде затворена. " При състояние, че към момента има кревати и опция за лекуване на пациентите в този момент, няма за какво да затваряме града ", сподели Денков.

Той още веднъж подсети, че родителите разполагат с опция да задържат детето си на онлайн образование у дома, в случай че имат терзания, свързани с вируса.

Източник: trud.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg