Децата често ядат храни, които са пренаситени със захар. С

...
Децата често ядат храни, които са пренаситени със захар. С
Коментари Харесай

Полезни продукти, които увреждат здравето на децата

`

Децата постоянно ядат храни, които са пренаситени със захар. С течение на времето това може да понижи чувствителността на вкусовите им рецептори. Това е повода, заради която те към този момент не желаят да ядат храни с по-ниско наличие на захар. Освен това, забележителна част от тези артикули може просто да бъдат рискови за здравето на детето. Ако желаете детето ви да пораства крепко и щастливо, би трябвало да помните, че има няколко храни, които би трябвало да избягвате.

сок



Изглежда, необичайно, че елементарният плодов сок може да навреди на децата? За страдание, приблизително огромната чаша сок съдържа пет до шест супени лъжици захар. Основният проблем е, че той е в течна форма и по тази причина тази захар се всмуква незабавно в кръвта. Вместо да ядат плодове под формата на подготвени сокове, педиатрите от цялостен ​​свят предлагат децата просто да ядат плодове. Влакното, съдържащо се в зеленчуците и плодовете, оказва помощ на захарта да се всмуква по-бавно. То също по този начин оказва помощ на детето да се усеща по-енергично.

кисело мляко



Киселото мляко може да наподобява потребно, само че единствено в случай че сте избрали верния млечен артикул за вашето дете. Много кисели млека, които имат най-атрактивна и подобаваща за деца опаковка, въздействат неподходящо върху здравето на подрастващите. Ако киселото мляко се съхранява в отворен прозорец на магазина, а не в хладилника, можете да бъдете сигурни, че този артикул няма да е от изгода. Потърсете нискокалорични кисели млека. Опитайте се да намерите артикули, които са направени от естествени съставки. Киселото мляко може да бъде здравословна част от диетата на вашето дете, само че неправилните типове усилват вероятността от затлъстяване и диабет вид 2.

мюсли



Когато бързате и нямате време да приготвите хубава закуска, зърнените култури наподобяват най-приемливият вид. Някои типове зърнени храни наподобяват като здрав сурогат на класическата закуска, само че в действителност те съдържат прекалено количество захар. Зърнените култури се подлагат на дълготрайна обработка, което въздейства върху наличието на потребните хранителни субстанции, в множеството случаи нямат фибри, написа здраве.то. Вместо здравословен и апетитен артикул получавате единствено рафинирани въглехидрати и захар. Когато заран закусвате единствено зърнени храни, е мъчно да се чувствате цялостни с сила през целия ден. След няколко часа детето ви още веднъж ще се почувства гладно. Вместо мюсли, пробвайте да дадете на детето си овесена каша с ядки и плодове.

мед

За дребни деца, лекарите не предлагат медът. Ако детето е на възраст под две години, то може да получи алергична реакция към използването на мед. В допълнение, някои бактерии в този артикул могат да причинят зараза, известна като ботулизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР