Деца, треньори и родители се включиха в инициативата под надслов

...
Деца, треньори и родители се включиха в инициативата под надслов
Коментари Харесай

Димитър Бербатов в Благоевград! Деца, треньори и родители се включиха в инициативата под надслов „Аз съм добрият пример“

Деца, треньори и родители се включиха в самодейността под надпис „ Аз съм положителният образец “, проведена от Детско-юношеска школа „ Пирин “ с поддръжката на Община Благоевград.

Специален посетител и дипломат на събитието, което се организира в зала „ П. Яворов “, бе благоевградчанинът - някогашен футболист на Манчестър Юнайтед и притежател на „ Златната обувка “, Димитър Бербатов, който въодушеви бъдещите млади спортисти със своята персонална история.

По време на самодейността децата имаха опция персонално да се допрян до своя кумир и да се снимат с футболната звезда.

Участниците във форума бяха приветствани от кмета на Благоевград Методи Байкушев.

„ Израснах във време, в което триумфите на българските спортисти бяха едни от най-важните неща в живота ни. Не мога да ви опиша какво изпитвахме 1994 година и към момента настоявам, че това е един от най-щастливите мигове за нас. Болезнено е за мен да виждам спортисти, които не демонстрират най-важното нещо - почтеност. Затова с ДЮШ „ Пирин “ и другите клубове взехме решение да стартираме тази акция, с цел да може всички вие да разберете, че успеха в спорта е скъпа, само че не колкото морала.

И доста по-важно в живота е да станете положителни хора, да не лъжете, да не мамите, да не симулирате. Важно е благи деца, когато видите неприятен образец да не му подражавате, а да следвате положителния образец. И това е огромната задача, която би трябвало да извършите вие с вашите родители и треньори. Затова е хубаво да се хванем ръце за ръце и за какво един ден да не кажем, че първо Благоевград, а след това и цяла България, ние построяваме спортисти известни в целия свят със своя феърплей “, сподели той.

Кампанията сложи на фокус общността, в която значима роля имат учебното заведение, фамилията и институциите във образуването на новото потомство спортисти, които да бъдат един заслужен образец освен на терена, само че и в живота.

Борислав Ганчев, треньор на ДЮШ „ Пирин “, Цветана Хаджиева, клубен психолог, родител и един от уредниците на самодейността, Христо Николов, учител в ЮЗУ „ Н. Рилски “ и Търговска колегия „ Дежа Ву “ също бяха част от „ Аз съм положителният образец “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР