Деца стават археолози за ден в инициативата „Вратица - ключ

...
Деца стават археолози за ден в инициативата „Вратица - ключ
Коментари Харесай

Организират инициатива за деца във Враца, стават археолози за ден /снимка/

Деца стават археолози за ден в самодейността „ Вратица - ключ към предишното на Враца - занимателна археология с доцент доктор Нарцис Торбов “. Инициативата се провежда от Община Враца и Регионалния исторически музей и ще се организира на 19 септември /събота/ от 10 ч., в местността Градище, на входа на туристическата пътека.
В рамките на просветителната игра участниците, дружно със специалисти-археолози и благодарение на лопатки и металотърсачи ще би трябвало да открият заровена находка. Най-бързите откриватели ще получат атрактивни награди.
Преди да се впуснат в разкриването на загадките, начинаещите археолози ще получат повече информация по отношение на изследванията в историческата околност Градище и ще се срещнат с тънкостите в археологията.
Събитието е включено в календара на Министерството на културата като част от самодейността „ Европейски дни на наследството”, която тази година се организира под надпис: „ Наследство и образование”. Тази година, фокусът е подложен върху взаимната взаимозависимост сред културното и естествено завещание като цивилизационен модел, който сме задължени да опазим, съхраним и завещаем на поколенията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР