Деца ще направят подаръци за свои връстници, които ще посрещнат

...
Деца ще направят подаръци за свои връстници, които ще посрещнат
Коментари Харесай

Ученици пращат подаръци на връстници в болниците

Деца ще създадат дарове за свои връстници, които ще посрещнат Коледа в пловдивските лечебни заведения. По традиция доброволците от младежката организация на БЧК под тепетата започват през декември акцията си „ Кутия на другарството ”. ОУ „ Любен Каравелов ”, ОУ „ Екзарх Антим I ” и една паралелка дванадесетокласници от ЕГ „ Пловдив ” към този момент са удостоверили, че ще се включат. Присъединяват се и малчуганите от ДГ „ Мая ”.

Всеки от тях ще приготви подарък за дете, като върху опаковката ще отбелязя дали е за момче, или момиче и за каква приблизителна възраст е подобаващ дарът му. Организаторите подтикват участниците да напишат и персонално писмо или обръщение в картичка, с цел да бъде подаръкът още по-сгряващ и персонален. Обикновено от кутиите изскачат плюшени играчки, просветителни игри, книжки. Лакомствата би трябвало да са пакетирани, а играчките - да не са остарели, предизвестяват от БЧК.

Кутиите на другарството се събират до 19 декември, а в седмицата сред Коледа и Нова година доброволци ще ги разнесат по лечебните заведения. Акцията в Детска хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги ” към този момент е планувана за 28 декември в 10 ч. Подаръци ще бъдат раздадени още на дребните пациенти в Детската клиника на бул. „ Васил Априлов ” и в МБАЛ „ Пловдив ”, сподели Мария Нешева от БМЧК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР