Деца със специални образователни потребности посетиха Хидрометеорологичната станция на ИАППД

...
Деца със специални образователни потребности посетиха Хидрометеорологичната станция на ИАППД
Коментари Харесай

Деца със специални потребности посетиха Хидрометеорологичната станция в Русе

Деца със специфични просветителни потребности посетиха Хидрометеорологичната станция на ИАППД - Русе.

Мероприятието бе проведено от РЦПППО - Русе. Включиха се деца и техните ръководители от ДГ „ Детелина “, СУЕЕ, ОУ „ Тома Кърджиев “, СУ „ Васил Левски “ и ОУ „ Иван Вазов “, научи Dunavmost.com.

Гостите бяха посрещнати от основен контрольор инж. Радослав Евстатиев, който направи всичко допустимо да заинтригува дребните гости, разказвайки им забавни обстоятелства и събития, свързани с историята и активността на станцията, на наличен за тях език.

Инж. Евстатиев срещна децата с Паметника на моряка и флотската казарма и те незабелязано станаха очевидци на тези времена, за които са написани думите "От тук стартира българското морячество ". Разгледаха деликатно и къщичките с термометрите, които мерят температурата на въздуха с голяма акуратност, а чиновници на станцията регистрират градусите през 3 часа и записват информацията. Стана ясно, че къщичките постоянно наподобяват по еднакъв метод, разполагат се на една и съща височина и към тях постоянно би трябвало да има трева. Всичко това е нужно, с цел да бъде настоящо измерването на температурите. Обърнато бе внимание и на уредите, които мерят количеството на падналите дъждове - те също са ситуирани върху тревна повърхност.

Накрая визитата приключи с разпределяне на дарове и почерпка за всички присъстващи, които дадоха обещание да посетят Хидрометеорологичната станция още веднъж.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР