Деца проговарят и прохождат в манастира Свето Рождество на Пресвета

...
Деца проговарят и прохождат в манастира Свето Рождество на Пресвета
Коментари Харесай

Манастирите в България: Светата обител, където деца проговарят и прохождат, излекуваните са много

Деца проговарят и прохождат в манастира „ Свето Рождество на Пресвета Богородица “ край ямболското село Кабиле!
Чудесата са стотици и са свързани с чудодейното аязмо в светата обител.
Болните и нуждаещи се от излекуване би трябвало да се полеят с водата от лековития извор, да кажат молитва и да преспят в манастира.
За да се случи чудото, вярата и упованието би трябвало да са чисти, откровени и неопетнени,
разказа пред „ България през днешния ден “ монахиня Минодора от храма.
Едно от най-големите чудеса в обителта е обвързвано с близо 40-годишен мъж.

Човекът бил обездвижен, не се хранел, бил измършавял десетки килограми и положението му било извънредно неприятно. Родителите му го довели в Кабиленския манастир, полели го с вода и останали да пренощуват.
Само след няколко месеца и тримата се върнали, а майката раздавала питка за здраве. Синът й към този момент се движел умерено, без придружители, хранел се обикновено и даже почнал да кара.
„ Тук се изповяда момчето, взе си и причестяване. Всички бяха доста щастливи “, описа пред вестника дамата от обителта, която дава отговор за книгата с чудесата в манастира.

В различен случай в храма пристигнало момче от близкото село Маломир. То не можело да приказва, а към този момент било огромно. Довело го неговата баба с вярата Богородица да помогне на внучето й да проговори.
Така се и случило! Младежът се полял с вода от азямото, повярвал същински в чудото и то станало.
По сходен метод различен негов връстник излекувал екземата на ръката си. Тя била толкоз сериозна, че лекарите не намирали метод да го излекуват. Чудодейната вода от аязмото и откровената религия свършили тази работа.
Бившият градинар в манастира също усетил силата на изцелението.

Мъжът страдал от болно рамо. Бил строителен служащ и от тежката работа рамото му се извадило. Оттогава болките били нетърпими, а ръката му непрекъснато била изтръпнала. След като се полял с водата от аязмото, индивидът се оправил и не запомнил за казуса.
Жителка на Чирпан имала болно сърце. Доктори й оферират да й сложат стент, кръвното също било проблем. Тогава дамата пристигнала в Кабиленския манастир и след познатата към този момент процедура се възстановила изцяло и не запомнила за стента.

Друга жена имала проблем със зрението. Тя също се излекувала. Успяла да отстрани и туморен тумор от тялото си.
Бебе на една годинка пък имало трета сливица. Лекари желали да стане на три години, с цел да я оперират. Но положението на пеленачето било доста неприятно и майка му го довела в Кабиле. Преспали в обителта, а когато се върнали у дома, третата сливица към този момент я нямало.
Това са единствено част от чудесата в манастира, които са известни. Затова от храма молят околните на излекуваните или самите те да ги известяват за щастливата развръзка.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР