Деца от временно окупирания град Беловодск в украинската Луганска област

...
Деца от временно окупирания град Беловодск в украинската Луганска област
Коментари Харесай

Русия обучава отвлечени деца от Луганска област във военен лагер в Новосибирск

Деца от краткотрайно окупирания град Беловодск в украинската Луганска област са на палатков военно-патриотичен лагер в Новосибирска област на Русия, където съветски офицери ги образоват по какъв начин да боравят с огнестрелно оръжие и да вземат участие в учения. Това заяви организация " Укринформ " на страницата във Фейсбук на Луганската регионална военна администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според ръководителя на администрацията Артьом Лисогор децата от краткотрайно окупирания град Беловодск не престават да се образоват в лагера на " Младата войска ".

" Изпращането на деца на възраст от 11 до 17 години в този лагер, в който съветски офицери организират с тях тактическа, огнева и образователна подготовка, в Русия е патронажна помощ за по този начин наречената Луганска национална република ", съобщи Лисогор.  

По думите на ръководителя на Луганската регионална военна администрация даже родителите им не знаят какво се случва.

Обучението в палатковия военнопатриотичен лагер, който се намира наоколо до съветски образователен полигон, се организира в границите на програмата " Лица на дружбата " на Русия. Децата ще имат и неофициални срещи с съветски военнослужещи – участници във войната в Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР