Деца от турската и ромската общност вече могат да учат

...
Деца от турската и ромската общност вече могат да учат
Коментари Харесай

Вярвате или не: Ромският език влиза в училище

Деца от турската и ромската общественост към този момент могат да учат в клас майчиния език по два часа седмично в СИП и ЗИП. Тези, които вървят на учебно заведение, обаче се дърпат и избират британски поради вероятността да заминат в чужбина, а и тъй като не е доста влиятелно да си от малцинствата, написа " Марица ".

Министерството на образованието към този момент е готово с стратегии за образование по турски, ромски, арменски и иврит - езиците, който приказват вкъщи четирите най-големи малцинствени общности у нас. Подготовката ще бъде в границите на 64 образователни часа на година. Програмите са от 1. до 7. клас, само че не е наложително да се стартира още на 7-годишна възраст. Изучаването на майчиния език във факултативна форма ще може да започва в който и да е клас по-късно, стига да има задоволително искащи за съставяне на група.

Предстои децата в учебните заведения да бъдат осведомени с новата опция. Ако тя разсъни интерес обаче, ще възникне проблем кой да преподава четирите езика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР