Деца от Образователен център Сияйни се заеха с нова инициатива

...
Деца от Образователен център Сияйни се заеха с нова инициатива
Коментари Харесай

С усмивка да твориш и да даряваш усмивка

Деца от Образователен център " Сияйни " се заеха с нова самодейност през лятната почивка - да творят положително и със свои рисунки и ръчно направени бижута от тепана вълна да оказват помощ на свои връстници с редки болести да се ухилен.

Децата са взели участие в самодейност на Трета поликлиника и на лекарите и медицинския личен състав от детската кардиология са създали специфични дарове, " тъй като те са хората, които ни оказват помощ и ни лекуват ". Ева, която тази година ще бъде 5-и клас изясни за news.bg, че това лято са подарили на лекарите форми със сърца, на които написа " Благодаря ". Сами си ги изработихме от глина и тепана вълна. Много ги изненадахме, накарахме ги да се ухилен ", описа с наслада дребната Ева. Тя показа, че я прави щастлива да прави другите хора щастливи и поучава да си оказваме помощ.

Не сме ги карали през днешния ден да вършат това нещо, сами желаеха, а ние като преподаватели не ги спряхме, описа за news.bg Ирена Пейкова, създател на просветителния център.

Децата се увличат сами едни други в цялата сила и техните миникампании се случват като че ли сами.

" Мисията на нашия учебен център е да творим света с положително, учим децата на такава просвета на другарство, посредством която да разпростират креативния си капацитет ", изясни Пейкова. Идеята е едни други да съумеем да се подкрепим и по-късно да помогнем на средата към нас, съгласно Пейкова. Центърът действа и като занималня за деца с курсове по разнообразни ползи - изкуство, музика, театрално изкуство, нравственос и философия, фентъзи арт, прочувствена просветеност, сугестопедия.

Образователният център е провел редица благотворителни акции в партньорство и с други асоциации и организации като " Time Heroes ". Тези начинания по думите на Пейкова са същински празник и това е доста вдъхновяващо.

" Подаряваме нещо на хората и бягаме ", сподели от своя страна художникът Цвета Петрова. Според нея изкуството е за всички, не за избрана група можещи и надарени в тази сфера. Опитваме се да разрушаваме такива бариери, рисуването е тип другарство и посредством него всеки може да се изрази, уверена е тя. Затова и постоянно води децата в галерии, където те се срещат със модерни художници и техните произведения. Веднъж подрастващите са създали реплики на обичаните си картини на Иван Пенков, които по-късно са били изложени до техните оригинали като галерия в изложбата.

Ние се стараем да събудим креативната искра на всяко дете и да я прехвърлим още веднъж към социума, с цел да не стават децата самокритични и неуверени хора.

При нас е сериозен казусът, че във формалното обучение под изкуство се има поради единствено изобразително изкуство и музика, всички останали отсъстват и ние се опитваме да запълним тази празнота, изясни Цвета Петрова. А посредством всякакви, въпреки и дребни начинания, в просветителния център се стремят да поддържат устрема на децата да вършат положително и да усмихват хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР