Деца от Лом представиха изработените от тях мартеници, картички и

...
Деца от Лом представиха изработените от тях мартеници, картички и
Коментари Харесай

Деца от Лом наредиха мартеници в изложба

Деца от Лом показаха направените от тях мартеници, картички и пана на обичайна галерия „ Баба Марта бързала – мартеници вързала “ . С тях бяха украсени и дървета в града, а за премия децата получиха книги на огромния български етнограф Димитър Маринов и други издания, отдадени на българските национални обичаи и традиции.
В експозицията вземат участие клубовете от 7 учебни заведения, които работят в плана на Община Лом „ Заедно в учебно заведение “. В изложбата бяха показани произведения на приложното изкуство, отдадени на Баба Марта, направени от всички детски градини, дневни центрове за деца и възрастни, обществени и културни институции, както и жители.
Това е една от най-емоционалните, най-колоритните изложения , тъй като носи наслада, носи хубост, носи многообразие. Съчетават се гений, фикция, умелост, въображение. Тя е и предвестител на по този начин дълго чаканата пролет. Ние нямаме искания да вършим академично изкуство, което да демонстрираме в галерията, а да обединим млади и остарели от една идея - да вложат своята сила и гений в това да сътворят хубост “, показа ръководителят на плана Наталия Стефанова.
За първи път тази година специфичната премия в тази обичайната галерия са книги, измежду които „ Лом и ломска околия “ на Димитър Маринов, енциклопедии и произведения за българското национално творчество. Защото " когато прочетеш хубава книга, някъде по света се отваря врата, с цел да пропусне в него повече светлина, както споделя Вера Назарян “, добави Стефанова.
Вокалната група Upside down към ПГ „ Найден Геров “ поздрави участниците в пролетната заготовка, а с песни и стихове се изявиха и децата от двата клуба „ Етнография “ по плана „ Заедно в учебно заведение “ към II ОУ „ Константин Фотинов “. Участниците в изложбата бяха поздравени от зам.-кмета на Община Лом Гинка Иванова, а всички деца, изработили произведения и мартеници бяха наградени с грамоти, книги и лакомства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР