Деца от детските градини в гр. Нова Загора – Надежда“,

...
Деца от детските градини в гр. Нова Загора – Надежда“,
Коментари Харесай

Задружна работилница в Нова Загора изработи мартеници в подкрепа на дете от Млекарево

Деца от детските градини в гр. Нова Загора – „ Надежда “, „ Слънчице “, „ Детски свят “, „ Бодра промяна “ и „ Тракийче “ и Център за социална поддръжка – Нова Загора се събраха по специфичен мотив в празнично украсения Клуб на дейците на културата. Те откликнаха с огромно предпочитание на поканата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева да се включат в работилница за мартеници. Най-милата и усмихната баба – Баба Марта, беше техен посетител. Присъстваха и домакините – кметът Галя Захариевасъс своя екип от заместник-кметовете Иванка Михова, Нина Генчева и Ивайло Енев и секретаря на Общината Ангел Стойчев.



Колективът и консуматори на ЦОП – Нова Загора и учители и малчугани от детските градини създадоха голям брой красиви и пъстри мартенички, а по едно и също време с това се забавляваха.

Работилницата се трансформира в същински празник, а нейните сръчни участници се заредиха с пролетно въодушевление. Те поработиха старателно, повеселиха се, тъй като работата с ария и танц най-спори. Добрата баба Марта закичи за здраве всички и си направи за спомен от радостната седянка фотография с участниците в нея.

Всички мартенички от работилничката бяха подредени в благотворителна изложба-базар пред Спортна зала „ Младост “. Първите посетили и закупили си красиви мартеници, бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип.

От името на общинското управление и работливите майстори на мартеници, Баба Марта приканва всеки, който има положително сърце, да се причисли към благородната идея. Изложбата ще остане открита до 1 март в това число, а средствата ще отидат за лекуване на Боян Калайджиев от с. Млекарево, който е единствено на 11 години и води своята битка за здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР