Деца от арт школа "Колорит" в Плевен спечелиха право за

...
Деца от арт школа "Колорит" в Плевен спечелиха право за
Коментари Харесай

Деца от Плевен спечелиха право за участие във форум на изкуството в Португалия

Деца от арт школа "Колорит " в Плевен завоюваха право за присъединяване в интернационалната среща "Евора - 2017 " в Португалия. Това заяви ръководителят на школата, художникът Майя Ананиева.

За да участват на идния конгрес на изкуството, дребните художници от Плевен са рисували на тематика "Цветя и птици " в съревнование с деца от целия свят. Българската сбирка е определена от журито измежду 10-те най-хубави, показани на състезанието. Това е осигурило присъединяване на "Колорит " от 8 до 18 октомври в града музей Евора и в Агуеда.

Носители на сребърни медали са Ерика Лишковска /16 г./ и Йоана Габровска /17г./. Носители на Специални самостоятелни награди са Калина Павлова, Гергана Тодорова, Огняна Габровска, Румен Константинов, Анелия Пелова и Анджелика Йоновска.

На идната среща "Колорит " ще показа България с две деца на 13 години - Виктория Иванова и Калина Павлова и Християна Дечева - на 15 години. Под управлението на своя арт възпитател Майя Ананиева те ще рисуват остаряла португалска архитектура.

Плевенската школа има свое място в състезанието и пленера в Евора. За 18 години децата от "Колорит " са спечелили доста златни и сребърни медали, плакети, специфични призове.

На две деца от школата са проведени независими изложения. Ръководителят на школата е удостоена с най-високите награди на форума, измежду които е оценката "Най-успешен арт възпитател ". Ананиева бе определена за куратор за България на интернационалния план "Моята страна - мой дом ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР