Деца от 4 клас на ОУ "Иван Вазов" във Видин

...
Деца от 4 клас на ОУ "Иван Вазов" във Видин
Коментари Харесай

Похвално! Деца намериха тлъста сума пари и ги върнаха на собственичката

Деца от 4 клас на ОУ "Иван Вазов " във Видин откриха пари и ги върнаха на притежателя им, съобщи БНР. Няколко дни след загубата, собственичката на парите - родител на възпитаник от учебното заведение, ги е потърсила и доста се зарадвала на благородния жест на децата, описват от образователното заведение.
Ана, Александрина и Мартина от 4 "б " клас са намерили парите, трицифрена сума, в двора на учебното заведение, които предават на учителката си. Ето какво описват девойките за случилото се:
"Играхме си в двора и просто погледнахме, че на земята има някаква сума пари. И незабавно ги взехме и ги занесохме на госпожата по занималнята... След няколко дни пристигна притежателката им и ни почерпи с лакомства и ни подари с дребни подаръчета... Всички ни споделиха, че сме постъпили вярно и че това е вярното нещо. "
За доблестната си постъпка ученичките са получили награди от управлението на учебното заведение и сувенири и лакомства от майката, които са споделили със своите съученици.
"Поздравления за постъпката на нашите възпитаници. Смятам, че това е вярната и естествена постъпка, предвид на това, което ние ги възпитаваме и учим всеки ден и всеки час, че би трябвало да бъдат почтени, доброжелателни, толерантни и че всяка движимост, която не е тяхна, би трябвало да бъде върната. Гордеем се с тях ", по този начин дефинира постъпката им шефът на ОУ "Иван Вазов " Пролетка Цветкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР