Деца на възраст от 4 до 12 г. за първи

...
Деца на възраст от 4 до 12 г. за първи
Коментари Харесай

Деца на 4 г. свирят в оркестър с Филхармонията утре

Деца на възраст от 4 до 12 година за първи път ще свирят на една сцена с професионални музиканти. В един оркестър ги събират Къща за музикални магии " Дивизи " и Пловдивски филхармоничен оркестър.

Концертът е на следващия ден - в неделята преди Деня на детето 1 юни, от 11 часа в зала „ Съединение “ на Историческия музей в Пловдив. Входът е свободен.

„ Приказки в оркестъра” е учебен концерт, който ще споделя истории с музика и ще среща с другите принадлежности на симфоничния оркестър.

За първи път на сцената като солисти на Детска симфония от Хайдн ще бъде група деца, лишени от родителска грижа, от ЦНСТ " Детска къща " в Пловдив. За тях това е вълнуваща първа среща с класическата музика. Ще им партнират професионалните музиканти от Пловдивски филхармоничен оркестър, като ще се включат и дребни реализатори от Къща за музикални магии „ Дивизи “. Диригент ще бъде маестро Константин Добройков, а солист специфичният посетител от Лондон - кларинетистът Боян Иванов.

В програмата ще звучи първа част на Концерт за цигулка и оркестър от Вивалди в ла минор със солист Петра Терзийска на 9 година, за която това също ще е дебют на огромна сцена. Програмата включва още Сарабанда из „ Класично и сантиментално “ на Панчо Владигеров, фрагменти от симфоничната приказка „ Петя и Вълкът “ от Прокофиев и Концертна фикция по тематики от „ Риголето “ за кларинет от Л. Басси.

Екипът на Къща за музикални магии „ Дивизи “ има вяра, че всяко дете има право да се допре до класическата музика и прочувствената среща на децата от ЦНСТ „ Детска къща “ Пловдив е една от най- вдъхновяващите задания, които си е поставял досега.

Проектът „ Деца в оркестъра “ е част от стратегия „ Социално ангажирани изкуства “ на Национален фонд " Култура ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР