Деца на служители на НКЖИ днес раздадоха стотици балони на

...
Деца на служители на НКЖИ днес раздадоха стотици балони на
Коментари Харесай

„Най-важното спиране за деня!“ е мотото на тазгодишния Международен ден за безопасно преминаване през железопътните прелези

Деца на чиновници на НКЖИ през днешния ден раздадоха стотици балони на водачите на МПС и пешеходци, преминаващи през жп прелеза на ул. " Щросмайер " в гр. София. Балоните с надпис „ Спри! Живей! " подсетиха какъв брой рисково може да бъде „ бързането " и неспазването на разпоредбите за прекосяване през жп прелез.
Тази година НКЖИ вкара в употреба 20 автоматизирани прелезни устройства с построено видеонаблюдение. Новите автоматизирани прелезни устройства ще спомогнат за понижаване на времето, през което прелезът е „ затворен ", ще се понижат експлоатационните разноски и ще отпадне нуждата от поддръжка на морално и физически остарелите ръчни бариерни съоръжения.
Планът се осъществя по план за модернизиране на осигурителни системи и прелезни устройства от капиталовата стратегия на Компанията, по който за предходната година са вложени 7 996 731 лева В момента тече процедура по желание на реализатор за създаване на нови 20 бр. автоматизирани прелезни устройства на стойност 8 591 000 лева
От всички железопътни прелези в страната, 522 броя са съоръжени с автоматизирани устройства, осигуряващи безвредно прекосяване на трен през прелеза, както следва:
• автоматични прелезни устройства с бариери - 134 бр.;
• автоматични прелезни устройства със сигнализация - 267 бр.;
• електрически бариери в регион на гара - 121 бр.
На 313 прелезни устройства са конфигурирани шосейни светофари с трета бяла постепенно мигаща светлина в сходство на условията на член 24 от Наредба № 17 за контролиране на придвижването по пътищата със светлинни сигнали. Бялата постепенно мигаща светлина на прелезните шосейни светофари подава информация към водачите на пътни транспортни средства, че прелезното устройство е изправно и към прелеза не доближава жп возило.

През 2018 година Национална компания „ Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) възобнови прелезните настилки на 44 жп прелеза в страната с нови, вид „ Страйл ". От тях 30 броя прелези са ситуирани на основни жп линии и 14 броя са на отклонителни жп линии. До края на ноември 2019 година ще приключи рехабилитацията на преходните пешеходни мостчета на 8 броя жп коловози в три жп гари ситуирани на основни жп линии.
Подмяната на остарелите настилки от дървени скари със модерни, съвременни и комфортни за употреба еластични настилки ще увеличи доста сигурността и комфорта при прекосяване през жп прелези и пешеходни мостове.
В модернизацията на прелезните настилки, дружно с прилежащите им пешеходни прекосявания, са вложени над 4 760 000 лв..

Програмата за по-нататъшната промяна на прелезните настилки включва доставка и вложение на еластични прелезни настилки на 100 броя прелези за интервала 2019 - 2022 година

Както нормално при отбелязването на този ден, който съответствува с началото на лятната почивка на учениците, подсещаме, че релсите не са място за игри и фотоси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР