Деца месят кукли от тесто, после ги превръщат в участници

...
Деца месят кукли от тесто, после ги превръщат в участници
Коментари Харесай

Хлапета месят кукли от тесто в Театър на трохите

Деца месят кукли от тесто, след това ги трансформират в участници в театрална режисура и сами вземат решение по какъв начин да се развие сюжетът. Всичко това се случва в Театъра на трохите, който трансформира публиката в деен участник в спектакъла и учи децата да носят отговорност за взетите решения. Експериментът е самобитна подготовка за живота и подтиква самодейностите, които водят до промени.  Театърът на трохите е единствено една от творилниците, които Пловдивският културен институт провежда, с цел да означи 3 години от основаването си.

Забъркването на самун и сюжети ще е в границите на „ Приказна събота за деца и родители “, която ще се състои на 10 февруари от 10 до 19 часа в постройката на института. Входът е свободен. Началният час на Театър на трохите е 12.30.

Преди това - от 11 часа, ще има Зелена работилница за сурови сладкотийки за деца над 5 години. Една от създателките на пекарната за безглутенови храни - Иванина,и ще показа елементарен метод, посредством който децата да си създадат сами здравословни лакомства от сурови артикули, които да трансфорат във фигурки по тяхно предпочитание. Децата ще имат задачата да изрежат, залепят и офoрмят букети от цветна хартия и целофан. След това ще се захванат с изработването на сурови бонбони, като употребяват сушени плодове, рожково брашно, ядки и кокосови стърготини. Когато бонбоните бъдат подготвени, ще бъдат вплетени в хартиения букет.

Творилницата ще продължи с работилница за свещи „ От Любов “, в която свещолеенето ще бъде показано като арт терапия, помагаща на  участниците да концентрират вниманието и напъните си върху търпеливото основаване на същинско произведение на изкуството - плод на личното им въображение. Работейки с ароматизирани смеси от парафин и палмов восък, както и с естествен пчелен восък, те ще имат опция да се потопят в тайните на ароматерапията.

Събитието ще продължи с ароматна работилничка за сапуни и артистични подаръчета, подобаващи за разнообразни мотиви - предложения, празнични картички, пликове, разделители за книги, моливници, етикети и други

„ Изкуството е метод детето да изрази себе си, да развие креативно мислене, въображение и да се освободи от прочувствени блокажи. Заедно можем да вдъхновим децата да творят, основават и развиват. Да им помогнем да повярват, че палитрата от човешки благоприятни условия е безкрайна ”, споделят уредниците.

Пловдивският културен институт се намира на ул. „ Иван Перпелиев “ №5.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР