Деца-изпълнители от класа по народно пеене на Детския фолклорен ансамбъл

...
Деца-изпълнители от класа по народно пеене на Детския фолклорен ансамбъл
Коментари Харесай

Награди за изпълнители от класа по народно пеене на ДФА „Габровче“ от XV Национален детско-юношески конкурс „Песенна дъга над Кутев“

Деца-изпълнители от класа по национално пеене на Детския фолклорен отбор „ Габровче “ при Община Габрово завоюваха заслужени награди измежду конкуренция от цялата страна по време на влиятелния Национален детско-юношески конкурс „ Песенна дъга над Кутев “.

Конкурсът се организира за петнадесети следващ път и е с поддръжката на Министерство на културата. Целите, които си слага са приобщаване на младото потомство към полезностите на фолклорните обичаи, както и разкриване и изява на младите гении.

Тазгодишното издание се състоя на 1 април в Националното учебно заведение за фолклорни изкуства в град Котел. В раздел „ Народно пеене “ – самостоятелни реализатори, Втора възрастова група наIIмястобяха отличениБорислава Димитрова, Уна Бурек, Сияна Станева и Йоана Дечева. В Трета възрастова група журито отличиДария Колева с поощрителна премия, а солисткатаДесислава Чакърова, която се състезава в Четвърта възрастова група – сIIIмясто. Камерната вокална група към ансамбъла в съставВиктория Димова, Десислава Чакърова и Деница Продановабяха наградени сIIIмясто.

От началото на годината, това са следващите завоювани оценки от надарените деца на Габрово, които популяризират града ни и своите ръководители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР