ДЕТРОЙТ (AP) — Синдикатът на обединените автомобилни работници заплашва да

...
ДЕТРОЙТ (AP) — Синдикатът на обединените автомобилни работници заплашва да
Коментари Харесай

Автомобилните работници заплашват да стачкуват отново в огромния завод за камиони на Ford в Кентъки в местен спор за договор

ДЕТРОЙТ (AP) — Синдикатът на обединените автомобилни служащи заплашва да стачкува идната седмица в най-големия цех на Ford Motor Co. и най-печелившата фабрика в спор за езика на локалния контракт.

Съюзът сподели в петък, че близо 9 000 служащи в завода за камиони в Кентъки в Луисвил ще стачкуват на 23 февруари, в случай че разногласието за локалния контракт не бъде решен.

Ако има стачка, това ще е вторият път, когато профсъюзът напуща разрастващата се фабрика през последната година. През октомври служащите от UAW затвориха завода по време на национални договаряния за контракт, които приключиха с огромни нараствания на чиновниците.

Заводът, един от двата завода на Ford в Луисвил, създава тежкотоварни пикапи F-Series и Големи SUV Ford Excursion и Lincoln Navigator, всички извънредно печеливши транспортни средства за компанията.

Съюзът споделя, че служащите са били без локални контракти от пет месеца. Основните противоречиви области са въпроси, свързани със здравето и сигурността,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР