Детето ви много иска да танцува, но сякаш не е

...
Детето ви много иска да танцува, но сякаш не е
Коментари Харесай

Какви танци да изберете за детето

Детето ви доста желае да танцува, само че като че ли не е напълно насочено какво тъкмо да избере. Или пък вие планирате да го запишете от малко на някакви танци, тъй като те са прелестен и потребен метод за оживление, поддържане на фигура и стойка, и още куп екстри.

Какво обаче да изберете? И има ли значение кой тъкмо танц ще упражнява детето?

Изборът в действителност не е толкоз елементарен както евентуално наподобява на пръв взор. Защото танците зависят освен от желанията на детето, а и от неговия характер.

Ако приемем, че 6-годишна възраст е добър интервал за начало на такива занимания, ето какво още би трябвало да знаете при избора.

Защо е потребно

Танцът е занимателно занятие и децата демонстрират своите умения още вкъщи, до момента в който слушат музика. Ако забележите, че дребните в действителност се вълнуват по време на придвижванията, умерено може да ги запишете в школа.

Танцът е форма на изкуство, при което водещо e придвижването. Той е доста потребен за децата, защото усъвършенства тяхната съгласуваност, баланс и е значим за психофизическото им развиване.

Какъв да изберете

- Ако децата са енергични и обичат да танцуват без задръжки, модерните танци са идеални за тях.

- При по-спокойни деца, които имат изящни придвижвания и изправена стойка по рождение, класическият балет пасва съвършено.

- Ако малчуганите обичат да вършат акробатични номера и са дейни по природа, съвършен избор е брейкът.

- За тези, които не признават разпоредбите в танцовите придвижвания и избират да следват музиката по-свободно, специалистите предлагат хип-хоп.

- Упоритите и борбени деца, спортен вид, биха се чувствали отлично в спортните танци, които за потребни за тях и поради работата в екип (с партньор).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР