Детето престоя повече от два часа от момента, в който

...
Детето престоя повече от два часа от момента, в който
Коментари Харесай

Свидетел: Родителите на починалото дете чакаха 2 часа то да бъде прегледано

" Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за обзор, досега, в който беше прието в болница в Педиатрията. " Това описа Ясен Ничев, който е чакал с детето си в болничното заведение в същия ден, в който 3-годишно дете умря след банкет в няколко лечебни заведения.
Ничев посочи, че самият той е чакал към три часа и половина дружно с детето си пред незабавния кабинет. По думите му, умрялото 3-годишно момченце е било очевидно в сериозно положение.
Мъжът добави, че е чул разногласия в лекарския кабинет дали то да бъде прието в болница.
" В кабинета, с изключение на доктор Георгиева, имаше още един доктор. Имаше замяна на реплики сред тях. От това, което чухме, доктор Георгиева очевидно е била срещу детето да бъде признато . Другата лекарка направи повече, с цел да може то да бъде прието в болница ", описа Ясен Ничев в изявление за bTV. Самата доктор Георгиева обаче сподели друго - припомнете си какво в този материал!
По думите на Ничев, пред незабавния кабинет постоянно се чака доста, а лекарите преценят кой случай е по-спешен от различен.
" Лекарите работят там, когато не са в болничното заведение и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат потенциал да обслужват всички пациенти ", сподели още Ничев.
Той обаче посочи, че педиатрите там като цяло имат обикновено и човешко отношение, както и метод към децата и самият той няма недоволства от тях.
Според Ясен Ничев дългото очакване пред незабавния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болничното заведение. Той е на мнение, че има потребност от смяна и обикновено функционираща педиатрична болница, в която да има незабавен кабинет и отделения, където децата да бъдат навреме настанявани при потребност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР