Детето постъпи на 20-ти събота вечерта, беше прегледано, бяха направени

...
Детето постъпи на 20-ти събота вечерта, беше прегледано, бяха направени
Коментари Харесай

След усложнения от коклюш, излекуваха 3-месечно бебе в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Детето постъпи на 20-ти събота вечерта, беше прегледано, бяха направени проучвания, с които се откри, че детето е с прояви на пневмония. Фактически това е едно от затрудненията на болестта коклюш, сподели в Българска национална телевизия " Денят стартира " доктор Валентин Точков - шеф на детско поделение в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Д-р Точков добави, че кърмачето на три месеца е пристигнало при лекарския екип от Холандия. Детето се е разболяло там. Проведено е лекуване и бебето е изписано от болничното заведение, само че то траяло да кашля и родителите му вземат решение да се върнат в България, с цел да го прегледат в Търново. Лекарите одобряват в болница тримесечното бебе, което е с усложнено положение - мъчно дишане и мъчителна кашлица. Това е едно затруднено дишане с пристъпи на прекъсване на дишането, добави доктор Точков.

Лекарят уточни, че бебето към този момент е в положително положение след извършения надзорен обзор.

Тази пневмония не се разграничава от останалите. Децата могат да получат дихателна непълнота, само че когато се стартира навременно лекуване, мисля, че не можем да получим затруднения и по този начин ще се стигне до един удобен край, изясни началникът на детското поделение в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР