“Детето ни умря, смазано от колата на Трайко Младенов! Рожбата

...
“Детето ни умря, смазано от колата на Трайко Младенов! Рожбата
Коментари Харесай

Скандал в Костинброд! Държи ли прокуратурата “на трупчета” обвинението срещу кмета Трайко Младенов за смъртта на моторист?

“Детето ни умря, смазано от колата на Трайко Младенов! Рожбата ни изтля в гроба, а още няма отмъщение. Кметът е недостижим, всички го пазят, прокуратурата крие обвинителния акт в чекмеджето, а  ние останахме сами с тъгата си ”!

Това изплакаха в писмо до медията ни околните на починалия Игнат, който през 2019 година си отиде от този свят неуместно, след свиреп конфликт на мотоциклета му с колата на градоначалника.

Преди 4 години Костинброд безусловно настръхна против Трайко Младенов след нещастието на пътя, само че към днешна дата той се радва на нечуван медиен, институционален и публичен комфорт, а нещастието е сполучливо потулена, описват негови съграждани. Нещо повече - Младенов се кандидатира за следващ кметски мандат, а обвиняването против него е мираж. Забравени са и митингите пред общината в символ на взаимност с убитото момче.

Медията ни напомня, че във съдбовния 30 юни 2019 година, в неделната вечер малко преди 19 ч., на тел. 112 е получен сигнал за случай на кръговото кръстовище на входа на Костинброд. При него е умрял моторист, а в автомобила, взел участие в произшествието е бил и кметът на града.

Окръжна прокуратура – София тогава връчва на Младенов разпореждане за привличане в качеството на обвинен. Същият е бил притеглен за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1 прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Според прокуратурата Младенов е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, уредени в Закона за придвижването по пътищата. В резултат на дейностите му, по несъобразителност е била породена гибелта на Игнат, управлявал мотора.

Спрямо кмета Трайко  Младенов е взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 5000 лв., вносима в 10-деневен период, както и възбрана да напуща рамките на Република България. Временно му е отнето и удостоверение за ръководство на МПС, напомнят от държавното обвиняване.

Въпреки тежестта на ПТП-то, приключило със гибел по виновност на Трайко Младенов, процесът към момента е “на трупчета ”, жалват се почернените родители и приканват градоначалника да бъде разследван дали е давал подкупи на длъжностни лица с цел да покрият незаконните му действия. 

Разбира се, по време на предизборна акция това е невероятно да се случи и през днешния ден Младенов още веднъж се изправя несмущаван пред жителите на Костинброд с цел да ги омайва с предизборни обещания. А единствено черните забрадки и некролозите в памет на починалия Игнат ще напомнят по какъв начин хора като Трайко Младенов в името на властта са подготвени да минат и през трупове. Този път безусловно.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР