Детето, което през зимата пострада тежко, засмукано от вакума в

...
Детето, което през зимата пострада тежко, засмукано от вакума в
Коментари Харесай

Спомняте ли си детето, засмукано от хотелско джакузи?

Детето, което през зимата пострада тежко, засмукано от вакума в хотелско джакузи, към този момент е крепко. Преди дни 5-годишната Изабела претърпя следващата интервенция. Семейството ще съди хотела, където стана случаят, а прокуратурата продължава следствието си, съобщи бТВ.

Припомняме, че през февруари Изабела с майка си и баба си отива на басейн в 5-звезден хотел на Златни пясъци. Оказва се, че джакузито е било без предпазна решетка и вакуумът безусловно засмуква вътрешностите на детето. Родителите не могат да си обяснят по какъв начин е вероятен сходен пропуск в сигурността на скъпия хотел.

Христо Христов и Никол Флойд претърпяват най-тежките месеци в живота си, борейки се за живота и здравето на детето си.

Семейството споделя, че от хотела даже не са правили опити да се свържат с тях. Управата на " Златни пясъци " АД, чиято благосъстоятелност е хотела, съобщи пред bTV, че от "деликатност” не са потърсили среща с родителите на Изабела, само че от лекари са се уведомили за положението й.

" На един разпит се видяхме с една жена, тя сподели, че била шефката и това беше! Извиняваме се, в случай че можели, щели да оказват помощ и това беше. (…) Много бихме желали да имаме контакт, да се забележим, да дойдат да видят детето по какъв начин е, какво става с нея, ще е добре”, отбелязва бащата.

По време на случая, като се изключи че джакузито е било без решетка, спасителят не е бил на поста си. Съоръжението не е било сертифицирано от БЧК. Не излиза наяве и кой е отговарял за поддръжката на джакузито, допускайки то да работи необезопасено.

За благополучие Изабела няма спомен от случая, което й икономисва психотравмата. "Винаги, когато Изабела влиза в интервенция, и когато излиза, аз постоянно споделям: " Дай ми усмивка, ти си самоуверено момиче ", и тя е доста смела наистина”, споделя майката.

След три интервенции, лекарите считат, че има късмет за цялостно възобновяване на вътрешните органи.
"Възстановихме към този момент връзката сред двата сектора на дебелото черво, добре мина следоперативният интервал... Показател за това, че я изписахме в положително положение беше, че ме питаха по кое време може да върви на плаж вече”, разяснява началникът на детската хирургия в "Света Анна” доктор Румен Христов.

Родителите са признателни на всички медици, помогнали за това Изабела да оцелее и през днешния ден да се възвръща сполучливо.

"Златни пясъци” АД отхвърлят достъп на медиите до хотела и към този момент 5 месеца заобикалят всевъзможен коментар. Обясниха ни единствено, че джакузито е изведено от употреба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР