Детето, което пострада тежко в пътен инцидент в казанлъшкото село

...
Детето, което пострада тежко в пътен инцидент в казанлъшкото село
Коментари Харесай

Предполага се, че шофьорът, блъснал 14-годишно дете в Бузовград, е изгубил управление над колата

Детето, което пострада тежко в пътен случай в казанлъшкото село Бузовград, е стояло статично. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че все още няма събрани доказателства детето да е изскочило ненадейно на пътя .

" Мястото на удара е отвън пътното платно към банкета. Детето не се е движило, а е било статично “, изясни още Атанасов. От думите му стана известно, че се допуска, че лидерът е изгубил ръководство над автомобила и е напуснал пътното платно, като се е отклонил и е блъснал 14-годишното дете.

Окръжният прокурор добави, че в границите на днешния ден ще бъде продължено събирането на доказателства .

„ Обвиняемият за тежката злополука е хванат и е притеглен към наказателна отговорност в качеството му. В момента е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за 72 часа, следва на следващия ден да бъде импортирано искане от наблюдаващия прокурор за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ", сподели още Атанасов.

" Войната по пътищата продължава. Наложително е да бъдат осъществени законодателни промени в тази посока ",

безапелационен е окръжният прокурор на Стара Загора. Той уточни, че през днешния ден прокуратурата ще разпореди общонадзорна инспекция, която ще бъде съобразена с настояванията на живущите в село Бузовград. Тя ще има за цел да откри каква е организацията на придвижването в селото. " Съгласно изводите от нея, ще бъдат дадени наложителни разпоредби на способените органи за основаване на нова организация и възстановяване на по този начин основаната, с оглед сигурност на придвижването ", посочи още той.

Днес поданици на селото се събраха на митинг .

Те упорстват за правдивост и създаване на легнали служители на реда в обитаемото място.

" Контролът по пътищата би трябвало да бъде засилен . По селата няма полицейско наличие. Ако има случай в нашето село, ние би трябвало да се обадим на незабавния телефон 112 и тогава да пристигна служител на реда. Ние няма по какъв начин да залавяме пияни или дрогирани зад кормилото ", сподели кметът на село Бузовград Мая Берова по време на митинга в центъра на селото.

" Ще създадем подписка за създаване на " легнали служители на реда ". Това е в пълномощията на Комисията по сигурност към община Казанлък “, сподели още Берова. От думите ѝ стана известно, че ще упорства за слагане на 11 изкуствени неравности на всички места, където има засилено придвижване - край учебното заведение, детската градина, магазина.

Припомняме, че инцидентът стана в петъчната вечер към 17:30 часа .

14-годишен велосипедист пострада, откакто беше ударен от лек автомобил. Велосипедистът е откаран в болнично заведение в тежко положение, а лидерът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни дейности на полицейските чиновници e открит лидерът - 57-годишен мъж, както и лекият автомобил, показват от дирекцията. Мъжът е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат над 1,2 промила и съществуване на наркотично вещество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР