Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца до Пирогов,

...
Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца до Пирогов,
Коментари Харесай

Извадиха сачмата от мозъка на 2-годишното дете, простреляно във Врачанско

" Детето, което беше превозено с хеликоптер от Враца до " Пирогов ", е било оперирано ", обявиха от лечебното заведение.

По време на интервенцията екипът на проф. Н. Габровски извадил проектила от мозъка на потърпевшото дете.

Състоянието му е нормализирано, прецизират от най-голямата незабавна болница у нас. Детето продължава да е настанено за лекуване и интензивно наблюдаване в детската реанимация на университетската болница " Пирогов ".

Роднините на детето от Враца, което в събота бе простреляно в главата от друго дете на 11 години, първо са подали сигнал, че е паднало по стълбите и си е блъснало главата, защото не разбрали, че е бил заимствуван изстрел.

Това описа пред bTV Незабравка Костова - шеф на " Закрила на детето " във Враца.

Костова схванала за случилото се, откакто от незабавното поделение подали сигнал към 15,00 часа в събота. Казали ѝ, че са приели дете с огнестрелна рана в главата, а тя изпаднала в ступор, тъй като не могла да повярва. Тогава тя отишла в дома на детето дружно с контрольор детска педагогическа стая и полицията и прекарала деня с него до приключването на разпита му в 22 часа.

" Детето беше много обезпокоеното, плачеше и изпитваше виновност за потърпевшото дете ", описа Костова. Тя дефинира случилото се като безразсъден случай и се съгласи с изнесената от роднините версия.

До момента в организацията не са получавани сигнали против децата. Голямото дете учи в спортното учебно заведение и тренира интензивно волейбол.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР