Дете в риск. Бившата „Мисис България” и състезател по конна

...
Дете в риск. Бившата „Мисис България” и състезател по конна
Коментари Харесай

Не без дърщеря ми! Бивша Мисис България в битка за детето ...

Дете в риск. Бившата „ Мисис България” и играч по конна езда Екатерина Велчева не може да види щерка си. По думите ѝ четиригодишното момиче е отвлечено от татко си с който Екатерина е разграничена от една година. Жената твърди, че е редовно насилвана. Води три каузи за домашно принуждение против Александър Кръстев. Съдът е издал и ограничаваща заповед, съгласно която няма право да я приближава.

Преди броени дни съдът постановява и привременни ограничения, съгласно които детето би трябвало да живее при майка си. То обаче още е в дома на татко си. Детето се поверява и на грижите на баба си и дядо си. По информация на NOVA бабата страда от психологично заболяване и лежала в клиника.

В края на ноември тази година - тогава Екатерина Велчева твърди, че вижда за последно четиригодишната си щерка. Дотогава детето не се е отделяло от нея.

„ То беше отвлечено от татко си пред блока на родителите ми, където нейният татко - Александър Кръстев, ни атакува. Заплаши ме, че ще ме убие, в случай че не му дам детето. Удари ме, сграбчи детето и избяга”, описа Велчева.

Оттогава детето е в дома на татко си в столичния квартал „ Враждебна”. Екатерина съумяла да го чуе единствено един път по телефона.

„ Детето, плачейки, ми сподели: „ Мамо, обичам те, доста ме е боязън от тате. Той бие баба, баба плаче постоянно”. След това бащата сграбчи телефона и не можах повече нищо да чуя. Той има ограничаваща заповед, според която му е неразрешено да ме приближава на по-малко от 100 метра по Закона за отбрана от домашно принуждение, както и да се въздържа от такова по отношение на щерка ми”, изяснява тя.

Ограничителната заповед е издадена през август тази година. Тогава Екатерина е нападната за следващ път от бащата на детето ѝ. Причакал я пред дома ѝ, заплашил я с ликвидиране и се опитал да я удуши. Жената води три каузи за домашно принуждение против него.

„ За интервала, в който съм живяла с него, имам седем тъжби до Пето районно. Имам четири медицински от правосъдна медицина за зверско пребиване. Получавах плесници, бях със сцепена джука, бях с пребита глава, ритници по цялото тяло. Беше се научил да ме рита в гърба, в бъбреците, в седалището и в краката. След това лъжеше, че съм упражнявала конна езда и съм падала от кон. Още бременна стартира да ме пребива, да ме малтретира и душевен да ме тормози за най-дребни неща. Като образец, за какво съм отворила прозореца, за какво съм си събула обувките на друго място, за какво има косъм от моята коса в мивката в банята”, описа Екатерина.

Тя твърди, че постоянно е пребивана пред очите на щерка ѝ. „ Дори ме е удрял, когато съм била с бебето на ръце. За първи път извиках полиция, когато щерка ми беше на седем дни. Тогава той ме остави без храна. Беше февруари месец и аз го помолих просто да напазарувам, защото кърмя и нямам опция да излизам с малко бебе. Той се прибра и ме преби”, изясни още някогашната „ Мисис България”.

Напуска Александър Кръстев при започване на 2020 година след следващия случай на принуждение.

„ След всяко такова пребиване аз се изнасях за известно време, само че по-късно отново се връщах, тъй като доста желаех моята дъщеричка да има и майка и татко. И в детската градина да може и той да я взима, както другите деца, а не да е сама. Началото на 2020 година той мина всевъзможни граници на естественото. Влачи ме за краката по стълбите, пред погледа на детето и това беше мотивът, поради който аз си потеглих и повече не се върнах”, добави Екатерина.

Жената твърди, че с изключение на нея, Александър Кръстев биел и личната си майка.

„ Виждала съм безчет пъти по какъв начин пребива личната си майка. Майката на Александър Кръстев - Валентина е била със строшен нос и със счупени ребра. Завела дело е в Софийския областен съд против сина си и молба за защита”, споделя още тя.

Жената е завела дело и за наставнически права. Все още обаче няма планувано съвещание. Преди броени дни Софийският областен съд постановява привременни ограничения, съгласно които 4-годишното момиченце би трябвало да живее при майка си. Детето обаче още не е изведено от вкъщи на бащата, тъй като това би трябвало да се случи благодарение на правосъден реализатор, за което по закон е нужно административно време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР