Дете си е ударило главата при катастрофата с училищен автобус

...
Дете си е ударило главата при катастрофата с училищен автобус
Коментари Харесай

Дете си е ударило главата при катастрофата с училищен автобус в Брезник

Дете си е блъснало главата при злополуката с учебен рейс в Брезник. По време на случая в транспортното средство е единствено третокласничката Галя.

" Той искаше да паркира там, където е лавката, и доста бързо караше. Блъсна се в една кола и след това във втора ", споделя за случая 9-годишното момиче, което при конфликта удря главата си в стъклото. Галя се прибира у дома, само че й прилошава.

 Пиян водач на учебен рейс катастрофира в Брезник, потърпевшо е дете Виж още

" Веднага се обадих на 112, пристигна кола за спешна помощ, прегледа я. Болеше я главичката, повръщане ", споделя майката й Илияна Славчева.

Медиците не откриват съществени контузии. Момичето е добре и още веднъж е в учебно заведение, а майката изиска да вземат книжката на провинилия се водач, с цел да няма повече такива прегрешения.

Съмнения, че водачът злоупотребява по време на работа е имало и по-рано, споделя майката на потърпевшата, която постоянно се вози в този рейс.

" Аз пътувам с него, с рейса, и ми замирисваше на алкохол в автобуса ", добави Илияна Славчева.

" От учебното заведение работим с компанията от 5 години и досега не сме имали сходни произшествия ", изясни шефът на Средно учебно заведение " Васил Левски " в гр. Брезник Лина Симеонова. Сега с децата работи учебният психолог. А против водача е почнало бързо произвеждане.

Симона Славянова, която е прокурист на компанията транспортьор, съобщи пред Нова тв, че безусловно всяка заран водачите биват тествани за алкохол.

" Явно той е използвал по-късно, само че към този момент книжката му е отнета и е отхвърлен от работа ", добави Славянова.

Припомняме, че случаят стана, до момента в който транспортното средство маневрира пред учебното заведение. Шофьорът губи надзор и се удря в две коли, а дрегерът регистрира 1.3 промила алкохол в кръвта. Оказва се, че той има и други прегрешения през 2015 година. " Шофьорът е нов и бил по заменяне, защото другият е в отпуск ", обясниха още от компанията транспортьор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР