Дете реди плочки. Снимка: Скрийншот от видео Дете реди павета на

...
Дете реди плочки. Снимка: Скрийншот от видео
Дете реди павета на
Коментари Харесай

При 35 градуса в неделя: Дете реди павета на тротоар в столичния квартал „Княжево“

Дете реди плочки. Снимка: Скрийншот от видео

Дете реди павета на тротоар и ги зачуква с чук посред най-голямата горещина в София. За това сигнализира общественикът Теодор Михайлов във Фейсбук, публикувайки фрагменти на случката.

Клипът е изработен на бул. „ Цар Борис III “ в столичния квартал „ Княжево “ в 14:30 часа през днешния ден, когато температурата на сянка доближи 35 градуса . На него се вижда по какъв начин момченце, което е голо до кръста, взима няколко павета от голяма купчина, придвижва ги, подрежда ги и по-късно сяда на земята и стартира да ги чука с чук .

Общественикът се възмущава по какъв начин това може да се случва в европейска столица и е отбелязал кмета на София Йорданка Фандъкова.

За по-малко от час обявата е събрала десетки реакции , споделяния и мнения. Възмутени консуматори разясняват:

„ Практика на ГЕРБ-кметове. Същото се случва на новостроящ се паркинг в „ Свобода “. Инж. Димитър Димов ме блокира и не можах да го запитвам за какво работят деца по общински обекти. (…) Видима възраст 14, 15-годишни, мургави. (…) Със сигурност не са били назначени, а извикани. Това не трансформира обстоятелствата. Вие оферирате обществото да мълчи и да толерира безобразията ли? Ясно е, че със сезиране на институции не се реализира нищо. Но публичната реакция, даже и единствено във Фейсбук се е потвърдила неведнъж. “

„ Видях сходен случай с малко по-голямо момче на забележима възраст 12 години при ремонта на трамвайното трасе на Бул. „ Цар Борис III “. Явно си е процедура. “

Пред публицист на Искра.бг Михайлов изясни, че негов другар му е споделил, че дете на забележима възраст към 9 години реди тротоарни плочки. Той не е повярвал и отишъл на място да ревизира какво се случва. Общественикът даже е разговарял с бригадиря , само че когато го е попитал дали детето има право да работи на обекта, служителят е тръгнал да го удря с лопата и го е замерил с павета.

Бригадирят. Снимка: Теодор Михайлов, Фейсбук

е един от основните и оповестени от столичния кмет Йорданка Фандъкова като предпочитани . По време на брифинг преди към седмица тя заяви, че до 15 септември би трябвало да бъде отворен за коли секторът, където се обновява трамвайната линия, а през есенните месеци да завърши и самата реорганизация на трамвайното трасе по бул. „ Цар Борис III “. Изглежда, с цел да бъде свършена работата в точния момент Столична община опира и до детски труд . Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз. Възниква въпросът по какъв начин ще реагират от Европа , разбирайки, че при плана са били експлоатирани малолетни лица.

Интересно какво мислят по този проблем и ще се самосезират ли от Държавна организация за протекция на детето .

Кметът на регион „ Витоша “, в който попада кв. „ Княжево “, е инж. Теодор Петков . Дали пък той е осведомен, че на територията на поверения му регион невръстен е употребен за тежък физически труд .

От Искра.бг питаме с изключение на възложителите на плана, къде е надзорът, къде е Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ и даже чиновниците на Министерство на вътрешните работи. При всички случаи случилото се е неприемливо и контролните органи би трябвало да се самосезират , а отговорните лица – да поемат отговорност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР