Дете реди плочки на тротоар в летните жеги, съобщи bTV.

...
Дете реди плочки на тротоар в летните жеги, съобщи bTV.
Коментари Харесай

Дете реди плочки на тротоар в летните жеги, работниците го учат на занаят

Дете реди плочки на тротоар в летните жеги, заяви bTV. Видеото е снимано от Теодор Михайлов, който попада на обстановката. Той търси пояснение от възрастен служащ, който му дава отговор че „ детето учи поминък “.

„ Вчера към 15 часа другар, който е минал малко по-рано, ми прати видео, на което се вижда малко дете по какъв начин носи плочки и ги чука с чук. Малко по-късно пристигнах дотук, тъй като не можех да допускам, че това се случва. Самото дете продължаваше да реди, да носи плочки. Останалите служащи не бяха доста общителни. Казаха ми, че имат лопати и могат да хвърлят павета и ми споделиха, да си вървя “, изясни Теодор Михайлов.

„ От реакциите в интернет разбрах, че от седмици има деца, които на централен столичен бул. по през целия ден мъкнат и поставят плочки, което е скандално и се вижда от хиляди, само че няма реакция от никого “, добави той.

Теодор Михайлов не е подал формален сигнал, само че се надява институциите да се самосезират, откакто казусът към този момент е станал обществен.

„ Трябва да вършим разлика сред употреба на детския труд и тогава, когато едно дете оказва помощ у дома. Ако то помагаше на татко си у дома и там да редят павета, няма проблем, само че когато това става на публично място при 40 градуса – това е неприемливо “, акцентира Георги Богданов, национална мрежа за децата.

„ Трябва да насърчаваме децата да се трудят, само че това не е поощряване и „ учене на поминък “. Това е употреба на детски труд. Моят зов е да се прави разлика сред тези две неща “, добави Богданов.

„ Има съображение Агенцията за протекция на детето да се самосезира. Искам да кажа, че минават стотици коли, които са видели детето. Агенцията не може да е на всички места, само че е значимо възрастните да разбираме и отличаваме кое е вярно и погрешно за децата. Тук е трябвало да има някой, който да следи процесите. На строителния обект би трябвало да има отговорник. Трябва да се подхващат ограничения по отношение на компанията реализатор “, сподели още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР