Дете падна от 5-метрова стена за катерене в увеселителен детски

...
Дете падна от 5-метрова стена за катерене в увеселителен детски
Коментари Харесай

Дете падна от стена за катерене в столичен мол - спазени ли са мерките за безопасност?

Дете падна от 5-метрова стена за катерене в увеселителен детски клуб в столичен мол. Инцидентът става преди няколко дни на детски рожден ден, като потърпевшото дете не е съумяло да закопчае защитната кука на колана вярно.

Детето се качило до края на най-високата стена за катерене, като от самото начало си е мислело, че е обезопасено. При рухването чупи ръката си на две места.

" На петата минута във влизането в центъра една от служителките пристигна при мен и сподели, че едно от децата е паднало доста неприятно и най-вероятно е с фрактура. Отидох при детето, беше настанено на един диван. Поговорих си малко с нея, тя сподели, че ѝ се спи, всичко я боли и беше в цялостен потрес ", споделя Силвия Дончева, майката, провела рождения ден.

По думите ѝ когато тръгнала да се обажда на Бърза помощ, е била възпрепятствана от чиновниците на центъра.

" Те твърдяха, че Бърза помощ ще дойде доста постепенно, ще изгубим скъпо време, че би трябвало аз персонално да закарам детето в " Пирогов ". Когато споделих, че не съм в положение да карам, служителката беше подготвена самата тя да кара моя автомобил единствено и единствено да изнесем детето, което беше в безпомощно положение ", споделя Дончева.

Десислава Гунчева, майка на потърпевшото момиче, съобщи, че не е сбъднат никакъв надзор от страна на чиновниците по отношение на това дали детето е закачено за предпазните въжета.

" Каза, че имало две служителки, които стояли в профил и са си говорили. Тя почнала да се катери с концепцията, че се обезопасила, само че очевидно не е съумяла да закопчае механизма вярно и никой не е схванал, че се е случило ".

Детето към този момент е претърпяло една интервенция и е с сложени импланти в ръката.

В позиция от детския център обявиха, че се прави се инспекция по случая, само че сигурно няма нередовност на оборудванията. По думите им е извършен е инструктаж за сигурност преди влизането на децата в залата.

" В съответния случай детето е почнало да се катери, без да се закачи. Важно е да отбележим, че катеренето и спорт и както при всички спортове неспазавнето на ограниченията а сигурност може да докара до травми ", означават от детския център.

" Дори аз да бях на място и персонално да бях закачила детето, аз не съм подготвена да правя това нещо ", съобщи Десислава Гунчева. Коментира още, че в тази ситуация не става дума за случай по време на спортуване и не би трябвало отговорността да се трансферира върху децата.

Майката е подала е тъжба в 4-то районно ръководство и чака резултатите от инспекцията.

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР