Дете на видима възраст около 9 години беше заснето да

...
Дете на видима възраст около 9 години беше заснето да
Коментари Харесай

На 35-градусова жега: Дете реди плочки на софийски тротоар, социалните се самосезираха

Дете на забележима възраст към 9 години беше снимано да реди плочки на тротоар в софийския квартал " Княжево " през вчерашния ден в два следобяд, когато температурата на сянка беше 35 градуса. Случаят провокира отвращение в обществените мрежи. Държавната организация за протекция на детето се самосезира по случая.

Детето е снимано на бул. " Цар Борис Трети ", където сега се прави цялостна реорганизация. На клипа се вижда по какъв начин дребният занаятчия носи плочки, реди ги и ги зачуква с чук и по всичко наподобява, че детето има опит. По-възрастните служащи изясняват, че го учат на поминък.



След разпространението на клипа с момчето, през днешния ден всички работещи на терен бяха пълнолетни.

Държавната организация за протекция на детето се самосезира, че малолетно лице поставя труд в строително-ремонтни действия. От организацията към този момент са изискали информация и предприемане на ограничения от Дирекция " Инспекция по труда ", кмета на регион " Красно село ", както и от Столичната община.

Сезирана е и Дирекция " Социално подкрепяне ". От държавната организация са поискали и подпомагане от полицията, с цел да установяят самоличността на детето. От компанията реализатор пък обясниха, че сега правят вътрешна инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР