Дете на 5 години и 2 месеца с увреждания от

...
Дете на 5 години и 2 месеца с увреждания от
Коментари Харесай

РЗИ- Ветово: 5-годишно дете от Ветово почина след усложнения от Ковид

Дете на 5 години и 2 месеца с увреждания от Ветово е умряло в петък вечерта след затруднения от Ковид, оповестиха от РЗИ - Русе. Момчето е било е с голям брой съпътстващи неврологични болести, измежду които детска церебрална парализа, хидроцефалия, а напълно неотдавна е претърпяло и интервенция.

Детето е било признато за лекуване на 22-и декември предходната година в Университетска болница „ Канев “, като седмица по-късно е било преместено в интензивно поделение. Там то е било на изкуствено дишане. Медиците са създали всичко по силите си, с цел да спасят живота му, като са осъществени и консулти с лекари от други академични лечебни заведения отвън Русе. За страдание то е умряло.
 
Фатален е изходът и за две дами и един мъж с позитивен тест за ковид.

Новите случаи за последните 24 часа в Русенско са 36, Най-много инфектирани има в община Русе – 22. Шестима болни има в Бяла, четирима в Сливо поле, двама в Борово, както и по един в Две могили и Ценово. Без нови случаи са само обитаемоте места от общините Ветово и Иваново. Излекуваните са 200 души.

Активните случаи все още са 1896, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 28 783, а преболедувалите 25 187.

На болнично лекуване в региона се намират 227 души, като 41 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 161, от които 25 са интензивни.

До момента в района са осъществени 120 558 имунизации, като повторна доза са получили 56 017 души. Бустерна доза са си сложили общо 17 689 русенци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР