Дете на 5 години е починало в линейка, докато е

...
Дете на 5 години е починало в линейка, докато е
Коментари Харесай

Дете е починало в линейка напът за болницата в Благоевград

Дете на 5 години е умряло в кола за спешна помощ, до момента в който е превозено към Спешното приемно поделение на регионалната болница в Благоевград.

От няколко дни детето не се е чувствало добре, само че през вчерашния ден положението му се утежнява и родителите му отишли до незабавния център в град Рила. По непотвърдена информация, откакто е прегледано и са направени наставления, детето е върнато у дома.

Няколко часа по-късно още веднъж е извикана Спешна помощ и детето е превозено с кола за спешна помощ към Благоевград, само че към този момент било късно. Детето е от село Стоб, община Кочериново.

По информация на Българска национална телевизия преди да бъде потърсена незабавна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане от към 5 дни.

Д-р Димитър Димитров, шеф на регионалната болница, изясни пред БНР, че детето е пристигнало в клинична гибел - без витални индикатори, без дихателна активност, без сърдечна активност. По думите му всички тези събития са се случили или напът, или преди детето да постъпи в болничното заведение.

Веднага са стартирани реанимационни мероприятия, извикан е ренимационен екип, който е почнал с изкуствена вентилация, апаратна вентилация, обдишване, само че без резултат.

Въпреки безспорните доказателства, че 5-годишното дете е докарано в Спешно приемно поделение без витални индикатори, шефът на болничното заведение е наредил да се направи вътрешна инспекция.

" Вътрешна комисия въпреки всичко да проверява случая, въпреки че нямам никакво подозрение ", съобщи той.

По закон при гибел на дете наложително се назначава аутопсия, в случай че родителите изрично не откажат такава.

От прокуратурата в Благоевград потвърдиха, че е формирано досъдебно произвеждане, което ще бъде препратено по подготвеност в Кюстендил, защото гибелта на детето е настъпила преди да бъде признато в благоевградската болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР