Дете на 16 години почина след падането от тротинетка в

...
Дете на 16 години почина след падането от тротинетка в
Коментари Харесай

Има ли нередности по фаталния участък, при който 16-годишно момче почина след падане с тротинетка

Д ете на 16 години умря след рухването от тротинетка в Плевен. По първични данни случаят е настъпил поради неравности на пътя след ремонтни действия на ВиК мрежата в града. 

В града в последно време зачестяват случаите с тротинетки, като пет са случаите единствено през последните два дни. Министерство на вътрешните работи схваща за случая на идващия ден, чак когато положението на момчето се утежнява.

„ Изказвам съболезнования на околните на умрялото момче. Това е ров във връзка ВиК присъединение към новострояща се постройка в града. Изкопът е осъществен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било към момента на равнище трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били осведомени за осъществяване на тази строителна активност и не сме направили организация на придвижването и обезопасяване на сектора ”, разяснява в ефира на   кметът на Плевен доктор Васил Христов.

Зам.-кметът в сектор „ Обществен ред и сигурност “ Лидия Петкова изясни, че от месец юни насам, в града се организира профилирана акция против нерегламентираното придвижване на електрически тротинетки. „ Искахме да осведомяваме всички деца и възпитаници за заплахата от напредването с такива транспортни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, посредством която да разбираем къде могат да бъдат карани тези тротинетки ”, уточни още тя..

Според доктор Христов е имало предложение санкцията за нерегламентирано придвижване на тротинетки да бъде нараснала от 100 на 150-200 лв..

Повече по тематиката гледайте във видеото.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР