Дете, жена и мъж са били спасени от екипи на

...
Дете, жена и мъж са били спасени от екипи на
Коментари Харесай

Спасиха семейството, бедстващо край прохода Шипка

Дете, жена и мъж са били избавени от екипи на пожарната в закъсал лек автомобил сред казанлъшките села Дунавци и Шипка. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Сигнал за бедстващите е получен към пет часа тази заран. Екипите са достигнали до транспортното средство към 9:30 часа.

Закъсали коли има към казанлъшките села Шипка и Крън, които се изтеглят от екипи на почистващите компании и на пожарната. Снегът е към 10 см, само че вятърът образува преспи. Към момента в северната част от област Стара Загора вали влажен сняг.

 

Прекъсвания на електрозахранването има в доста обитаеми места в община Казанлък, а от електроразпределителното сдружение работят поетапно.

По пътя сред селата Хаджидимитрово, Шейново и Ясеново се работи по почистване на пътя и попречване на заледяването, само че мощният северен вятър забавя работата на екипите. Пътят сред град Крън и село Хаджидимитрово е пристъпен при зимни условия, само че напъните за разчистване на снега не престават.

Движението е прекратено още сред Казанлък, местността Светицата и Шипка, както и по пътя до връх " Бузлуджа ".

От общинската администрация приканват да не се пътува до посочените селища, в случай че не е неотложно, с цел да могат снегопочистващите машини да работят.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР