Дете едва не попадна под гумите на автомобил във Варна,

...
Дете едва не попадна под гумите на автомобил във Варна,
Коментари Харесай

Дете за малко не попадна под колелата на автомобил във Варна

Дете едвам не попадна под гумите на автомобил във Варна, видя Varna24.bg . Опасната обстановка е оповестена във фейсбук групата “Виждам те КАТ Варна ". От обявата излиза наяве по какъв начин дете се спуска по надолнище на надолнище със скейтборд и с последния миг дамата до него го хваща за ръката, с цел да избегне удар с идващо такси. Шофьорът съумява да удари спирачки и да спре в точния момент.

Като по знамение скейтбордът минава под колата без да бъде обиден. Това обаче нямаше да се случи, в случай че детето беше от горната страна.

Публикацията безусловно разпали мрежата от мнения на варненци:

Колкото и постепенно да караш, дали ще спасиш дете със скейт спускащо се от баира!? То е толкоз бързо и ниско, че дори няма да го видиш по кое време е влезнало под гумите ти!

Някои от коментиращите се нахвърлят върху майката, защото е много рисково това, което прави. Според други обаче тя си е била на мястото, тъй като е съумяла да избегне сериозен случай.

Ето какво обаче изяснява очевидец на случката:

Недейте да казвате “Браво " за реакцията. Детето се спусна към 10 пъти. За благополучие без случай. Със сигурност по-късно такси не му е разрешила да се спусне повече.

За положителното на всички деца, всевъзможни сходни транспортни средства се карат в учебен двор или в някой парк, където е изключено да има сходни случки.

Все отново се намират и такива, които да похвалят водача:

Добър водач! Бавно кара и бързо реагира!

Браво на дамата, отлично и на таксиметровия водач!!! Адекватна, бърза и невъзмутима реакция. Амин!

Наблюдавах тази майка от колата. В интерес на истината при всяко втурване на детето тя се оглеждаше във всички направления за коли, когато идваше кола го предупреждаваше. На мен също ми се стори рисково това, което му разрешава, тъй като от играчка можеше да стане плачка. Не беше редно в тези улички,където не могат да се разминат коли да го подлага на риск.За страдание постоянно водача излиза отговорен.

Естествено, че е рисково. Нали на следващия ден няма да е с нея и ще знае, че е възможно карането на скейт по улицата. Има си правила, които се построяват до момента в който си с детето, с цел да няма главоболия като порасне задоволително, с цел да се движи единствено. Адекватно в тази ситуация е борда в ръчичка, детето в другата и пеш до момента в който се стигне до естествен тротоар или велоалея. Такъв ни е квартала, че нямаме доста достъп и до двете, само че аз с тротинетки, колелета и сходни не излизам с децата в случай че работата ми е в квартала. Има време и място за всичко.

Ето поради това се кара постепенно в града, супер реакция

Ужас, смут, безотговорна майка. Дори от видеото косата ми настръхва …

По време на мненията се включва и самата майка. Ето какво изяснява тя:

Приятелка ме е видяла и ми сподели, не знам да рева ли, или да се дръзвам. Вие очевидно си нямате друга работа. Затова сме на това състояние. Коментираме, съдим, доста обичаме да изричаме мнението си, нали... И по този начин в случай че може ние да сме най-прави...

А този дето не е пуснал цялото клипче, ами единствено тука поражда стрес, негативизъм и ненавист към ``тази безотговорна майка``, очевидно в действителност доста хора нямат с какво значително да се занимават. Единственото за което аз се тормозих, беше да не удари скейтборда колата на индивида... да евала за неговата реакция, само че такава би трябвало да имат безусловно всички водачи. Вие моето дете айде, апелирам, не го мислете, пазете си вашите.

А моето дете, щом толкоз ви заинтригува - от 1 годинка се катери по дърветата и още не са ме глобили, на 2 караше колело, на 6 е и кара съвършено ски. Ако желаете уроци за скейт може да ви преподава. Сега я изучавам да кара кола, след 2 години желае да става рали играч... е някой деца са по-активни от други, значимото е да си на една ръка до тях. Лека нощ и не се занимавайте с нелепости, има в действителност по-важни неща в живота от клюките

Вече във Варна не като едно време да си караме умерено колелета скейтбордове или ролери...няма къде. Дори и в морската градина за момент нехайство и някой ще те разбие с тротинетка

Не знам кое й е безотговорното на дамата. Хвана детето си, извини се на водача, който караше постепенно и опцията да ги е видял е огромна, тъй като ние виждаме 5 сек. видео. Но, несъмнено - дано не пропущаме и това, че обичаното занимание на българина е да съди, оплюва и ненавижда. Вашите деца очевидно живеят в скафандър и са от кротки, по-кротки. Пък за всички, дето споделят че има тротоар, вие почтено ли бихте вървели по него в това положение?

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР