Дете е прието в Пирогов“ с измръзване на ръката след

...
Дете е прието в Пирогов“ с измръзване на ръката след
Коментари Харесай

Дете е в „Пирогов“ след купон с райски газ

Дете е признато в „ Пирогов “ с измръзване на ръката след ваучър с божествен газ. За случая сигнализира пред „ Телеграф “ проф. Мая Аргирова, шеф на Клиника по изгаряния и пластична хирургия в незабавната болница.

Това разкрива напълно нова заплаха от по този начин известния измежду децата и младежите божествен газ. До момента беше ясно, че някои младежи се оказват в болница поради използването на така наречен диазотен оксид, който те вдишват. Той им работи като опиат, само че резултатът му е доста къс и по тази причина те постоянно прекаляват с използването, което може да докара до съществени последици. Именно поради това бяха въведени промени в Закона за здравето, с които се не разрешава продажбата и използването на божествен газ и пълнители за него на лица под 18 година

При случая в този момент става въпрос за момиче на 12-13 години. „ Тя описа, че е била на рожден ден и са пълнили балони от бутилка с божествен газ. Това е наклонност, те това вършат на купоните. Така тя е получила измръзване на лявата ръка “, изясни проф. Аргирова.

По думите й при измръзване се получават мехури, сходни на тези след изгаряне. При отстраняването им се разкриват рани с друга дълбочина. „ В случая ситуацията не е толкоз съществено, само че можеше да бъде. Децата би трябвало да са доста деликатни, тъй като при подобен случай може да пострада лицето или друга част от тялото, и то доста по-сериозно “, изясни проф. Аргирова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР