Десният президент на Аржентина обяви широкообхватни мерки за дерегулиране на

...
Десният президент на Аржентина обяви широкообхватни мерки за дерегулиране на
Коментари Харесай

Опровергавайки протестите, аржентинският Милей разкрива указ за дерегулиране на икономиката

Десният президент на Аржентина разгласи широкообхватни ограничения за дерегулиране на стопанската система, за което критиците се притесняват, че може да заплаши работните места и жилищата на налични цени за милиони аржентинци.

Хавиер Милей, който встъпи в служба на 10 декември, сподели, че заличава или променя към 300 наредби посредством незабавен декрет, промени, които счита за нужни, с цел да помогне за възобновяване на закъсалата стопанска система на страната.

Промените включват унищожаване на законите, които контролират пазара на наеми в Аржентина и доставките на супермаркети. Те включват и унищожаване на рестриктивните мерки за приватизация на държавни предприятия.

„ Целта е да тръгнем по пътя към възобновяване на страната … и да стартираме да отменяме големия брой регулации, които задържаха и попречиха икономическия напредък “, сподели Милей в телевизионно послание в сряда вечер.

Реформите се основават на ограниченията за икономии, които Milei показа предходната седмица, в това число обезценяване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР