Десницата настоява Илиев да си тръгне заради проблемите с животните

...
Десницата настоява Илиев да си тръгне заради проблемите с животните
Коментари Харесай

СДС поиска шефът на БАБХ да подаде оставка

Десницата упорства Илиев да си тръгне поради проблемите с животните в Ямболско и други Съюз на демократичните сили упорства за незабавната оставка на изпълнителния шеф на БАБХ - доктор Дамян

Илиев. Основните ни претекстове са:

- За следващ път ръководената от него работа върви след събитията

- БАБХ не даде никаква предварителна съответна и навременна информация за евтаназията на животните в Ямболска област

- Липса на каквато и да е съпричастност към тъгата на отрудените хора, за които животните са техния занаят и целия им живот

- Едва на третия ден се вкарват пунктове за стерилизация, до момента в който към евтаназията на животните се пристъпва незабавно.

- Появата на заболявания, като нодуларен дерматит, бруцелоза, наследник език и чума през последните години, доктор Дамян Илиев изяснява като разследване на нерегламентирано придвижване и търговия с животни. А кой би трябвало да следи за това? Не е ли тъкмо БАБХ?!

- БАБХ се държи като углавен отряд за бърза екзекуция на животни, а не като организация, която би трябвало да се грижи за здравето и хуманното отношение към тях.

Поредният случай на липса на професионализъм от страна на БАБХ, докара до обществено напрежение, неодобрение и заиграване с тъгата на стопаните на убитите животни, споделят от Съюз на демократичните сили. И приканват доктор Илиев да отговори по какъв начин сe стигна дотук:

- Нелегален импорт?

- Пробив през „ непреодолимото възпрепятстващо оборудване “?

- Наличие на огнище, което служителите от БАБХ са проспали?

Проблемите в Агенцията за сигурност на храните нарастват лавинообразно: безсмисленото ликвидиране на четирите здрави кончета и двете кучета; умрелите от апетит и мраз коне, оставени на произвола в планината; кравата Пенка; лъвчетата Терез и Масуд; унищожената незаконна пратка от екзотични птици, преди да излязат резултатите от проучването и още доста случаи, ясно показващи по какъв начин се работи в БАБХ.

“Всички тези обстоятелства постановат незабавната оставка на доктор Дамян Илиев. Ако не го направи самичък, в реда на нещата е министърът на земеделието да реши този проблем и да го в профил ”, се споделя в позицията на Съюз на демократичните сили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР