Десислава Власакиева вярва, че умението да вдъхновяваш, а не да

...
Десислава Власакиева вярва, че умението да вдъхновяваш, а не да
Коментари Харесай

Десислава Власакиева, мениджър „Бизнес развитие“ в Nano Academy Cluster

Десислава Власакиева има вяра, че умеенето да вдъхновяваш, а не да фаворизираш е основна съставна част за построяването и ръководството на добре работещ и обединен екип. „ През последните години все по-често се приказва за хоризонтална конструкция на ръководство, което съответствува с моето виждане, че водачите би трябвало да вървят паралелно с хората си. Една от моите персонални цели е да утвърдя нов модел на ръководство, който се основава на мотивация посредством персонален образец. Смятам, че положителният водач се познава в сложни времена. Добрият сътрудник – също “, добавя мениджърът „ Бизнес развиване “ в Nano Academy Cluster.

Компанията е иноватор в образованията и обмяната на най-хубави практики измежду денталните експерти. Целта на организацията е основаването на платформа, която обезпечава осведоменост на необятен кръг стоматолози и зъботехници, запознавайки ги с последните постижения на технологиите и новаторските способи за зъболечение. Основната идея е посредством предаване на познание пациентите в България да получават най-хубавото качество услуги.

„ Моята персонална идея е менторството “ – споделя Десислава Власакиева. „ Вярвам, че когато един експерт се почувства убеден и сполучлив в своята сфера, той има огромната отговорност да съобщи наученото на другите. Търся разнообразни способи да въодушевявам хората да бъдат най-хубавата версия на себе си. И откровено се веселя и съпреживявам техния триумф. “

Q&A

Проф. доктор Иво Петров:

- Управлението като функционалност и жанр може ли да се категоризира като мъжко и женско? Припознавате ли се в това изказване на Маргарет Тачър: „ Аз владея чисто женската дарба да се захвана с една работа и да я свърша до край, даже всички в близост да я оставят и да си тръгнат “.

- Определям ръководството не като функционалност на мъжкото и женското начало, а като сполучливо или несполучливо. Всеки ден в работата си се стремя да реализирам най-хубавата симбиоза сред вродения си женски жанр и наученото от водачите от противоположния пол. Да вземам рационални решения, само че и да не недооценявам сетивността си. Да се впускам в нови инициативи и давам път на концепциите си, само че и да доправям нещата до дъно. Да бъда визионер, само че и да предлагам на практика решения на настоящите проблеми.

- Доколко е значимо една компания да бъде обществено ангажирана и да поддържа планове за богатството на обществото? По какъв метод добротворчеството прибавя спомагателна стойност към триумфа на компанията?

- Вярвам, че всяка минута усърдна работа в името на усмивката си заслужава. Наша съществена задача е да осведомяваме обществото за нововъведенията, които вършим за възстановяване на здравния статус и най-много – да изтъкнем достъпността им. Nano Academy Cluster e мястото за обмяна на опит и положителни практики. Задача на всеки участник в корпоративната конструкция е да способства за устойчивото икономическо развиване даже в подтекста на положителните трудови връзки и сполучливите търговски практики. Това е една от главните аргументи да участваме в основаването на Dental Care Center, осигуряващ предварителна защита, профилактика и професионална дентална грижа.

Стефан Иванов:

- Кои за вас са специалностите на бъдещето?

- Според мен специалностите на бъдещето ще трансформират концепцията и разбирането за високоплатения труд – машинната и цифровизираната активност ще станат доста по-достъпни. Всичко, направено на ръка или зависещо от двете ни ръце, си остава притежание на индивида и неговата професионална експертиза. Това мъчно ще се размени. Високоплатени специалности ще останат тези, в които има личен почерк и персонално присъединяване, които не могат да се заместят от машина или изкуствен интелект.

- Владимир Ампов – Графа:

- Какви са критериите ви за положителни дела, зад които да застанете?

- За мен една от най-важните дела е достъпността до здравни услуги. Здравето не е привилегия, то би трябвало да бъде право на всички и интензивно работя за развиването на нашите услуги и подобряването на тяхната досегаемост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР