Десислава Трифонова, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област:

...
Десислава Трифонова, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област:
Коментари Харесай

При ГЕРБ – 400 млн. от ЕС в Пловдивско, сега 50 млрд. са блокирани заради А. Василев

Десислава Трифонова, лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област:

400 млн. лв. са влезнали единствено в Пловдивска област от еврофондовете при ГЕРБ-СДС, а в този момент 50 милиарда лв. европрограми са блокирани поради некомпетентността на Асен Василев

В последното постоянно ръководство на ГЕРБ-СДС единствено в региона от европрограмите са влезнали над 400 млн. лв., а привлечените нови сертифицирани вложения са на стойност 486 млн. лв.. Предприети са дейности за поправки на основни инфраструктурни обекти – пътища, общински улици, паркове, читалища. Строят се нови детски градини, а учебни заведения в разнообразни общини имат потребност от дострояване на спомагателни пространства, заради дефицит за стаи.

Има голям брой проблеми и благоприятни условия, които би трябвало да бъдат адресирани. Като селски регион, общините са бенефициенти по Програмата за развиване на селските региони. Тази стратегия, като всички останали оперативни стратегии, не е подготвена и би трябвало да се вземат незабавни ограничения, с цел да бъде пусната.

Трябва да продължи инфраструктурното възобновяване и развиване на Пловдивска област, като се работи и за привличане на нови вложения.

На фона на това сега над 50 милиарда лв., към този момент година и половина, не могат да доближат до хората, бизнеса и общините. Вече има риск и от загуба на над 7 милиарда лв. от Плана за възобновяване и резистентност в края на тази година. Всичко това е поради тоталната непросветеност на Асен Василев, като вицепремиер по еврофондовете.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР