Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС, която беше председател на временната комисия,

...
Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС, която беше председател на временната комисия,
Коментари Харесай

Наглост! Атанасова каза на ПП да връщат мандата, защото губят времето на България

Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС, която беше ръководител на краткотрайната комисия, уточни, че по времето на държавното управление на Кирил Петков, с изключение на подозрения за далавери и обири, капиталовата политика в страната е била слаба. По думите ѝ за 7 месеца кабинетът Петков е привлякъл директни задгранични вложения единствено за 43 милиона евро.

 

Лидерът на парламентарната група Десислава Атанасова съобщи, че Политическа партия неслучайно е изгубила изборите и е най-добре да върне мандата, тъй като няма да може да сформира кабинет: „ Няма да може да извършите държавно управление! Връщайте мандата и не губете времето на България. Никой към този момент не ви има вяра! Това би трябвало да ви стане ясно и то ще ви стане ясно напълно скоро. Сбогом, дилетанти! "

 

Изумителни са думите на Трифонова. Какво самочувствие, каква убеденост лъха от нея. Сякаш ГЕРБ-СДС са огромните спечелили. Като са такива, за какво не сформираха държавно управление с първия си мандат?! Занимават се със задкулистни игри, сделки и събаряне на постоянно ръководство.

 

„ Няма какво да кажете, с изключение на в този момент да ги лъжете за нещо друго и след 6 месеца отново историята ще покаже, че вие сте от неверната страна “, отговори Асен Василев от Политическа партия.

Политическите разногласия към меморандума и цялостната политика на първите две политически сили не престават и сега. Докладът на краткотрайната комисия предлага ДАНС и Министерски съвет да подхващат по-нататъшни действия 

 

В Народното събрание продължава разискването на отчета, направен от краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към подписването и прекратяването на меморандума с " Gemcorp ” по време на кабинета „ Петков “.

 

Дебатът минава главно в нападки и обвинявания сред ГЕРБ-СДС, по чието искане беше основана комисията, и Продължаваме промяната. От ГЕРБ-СДС имат съществени терзания, че меморандумът за Gemcorp и IP3 корпорейшън не са прекъснати и България ще търпи съществени финансови вреди. От Политическа партия изрично отхвърлят тези подозрения.

 

Венко Сабрутев разясни, че меморандумът е представлявал единствено капиталово желание, а основател за прекратяването му е бил тогавашният министър председател Кирил Петков: „ Меморандумът е необвъзващ документ. Става въпрос за писмо за капиталово желание. Меморандумът е към този момент преустановен без наказания за българската страна. IP3 и Gemcorp нямат, наблягам, нямат искания към българската страна. Това беше доказано в писмена форма от двете компании и от Министерство на енергетиката. Няма открити финансови или други вреди за страната “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР