Десислава Стефанова живее в Лондон. Тя е бивша певица в

...
Десислава Стефанова живее в Лондон. Тя е бивша певица в
Коментари Харесай

„Хора от цял свят искат да пеят български фолклор“: Как се основава хор в Лондон?

Десислава Стефанова живее в Лондон. Тя е някогашна певица в Националния фолклорен отбор „ Филип Кутев “ , става българка на годината на Държавната организация за българите в чужбина през 2017 година

През 2000 година основава Лондонския български хор, който е неповторима група от артисти от целия свят, обединени от любовта си към българския фолклор и желанието да пеят като българи.

Посетителите и участниците показват своите носии от разнообразни краища на България

„ Докато учих в Софийския университет се отвори една опция да работя като доброволец в лицей за слепи във Англия. Тогава се срещнах с доста музиканти. След това, когато приключих, рисковано потеглих към Англия. Там обаче ме поканиха да пея за един филм “, споделя Десислава Стефанова.

Докато очаквала да ѝ издадат работната виза, тя почнала да работи с хора. „ Най-неочаквано за мен се оказа, че във Англия има хора, които са слушали албумите „ Мистерия на българските гласове “ и бяха подготвени да пеят тези песни под управлението на българка “, добавя тя.

" Що ти са очи плакали " споделя за девойката, която има всичко, само че не е намерила любовта

Благодарение на нейното самообладание и отдаденост тази интернационална любителска група се трансформира в певческа хала, която печели сърцата и мозъците както на британци, по този начин и на българи в концертни зали, съвременни клубове, на фестивали и рок концерти, в посолства и на селски площади.

„ Хорът е освен план, той е и наше семейство. Ние одобряваме всички, които желаят да пият , без прослушване. Само една трета от хората в хора са българи, останалите са от целия свят. Имали сме хора както от Индия, по този начин и от Австралия и Аржентина “, споделя още Десислава Стефанова, която е съумяла да сътвори подобен хор и в Швейцария.

„ Галена ми даваше доста точни препоръки, най-много за повече убеденост на сцената “, показа тя

През 2006 година нейният хор печели купата Некласически хор на годината на Би Би Си и е първият хор почетен с това звание.

Вижте във видеото какво още сподели Десислава Стефанова за положителните и неприятните страни на живота във Англия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР