Десислава Радева, Снимка: Дарик радио Съпругата на президента Румен Радев

...
Десислава Радева, Снимка: Дарик радио Съпругата на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Десислава Радева прави сдружение срещу шльокавицата


Десислава Радева, Снимка: Дарик радио

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава, е записала гражданско съдружие " Живата вода на България”, което има за цел да работи за опазването на традициите, фолклора, занаятите и обичаите, разгласи тя в изявление пред " Дарик радио ".

Сдружението ще оказва помощ на културата, литературата и изкуството и ще се грижи за българския език, с цел да могат да пишат вярно нашите деца, разясни първата дама.

" Ние се гордеем, че сме народ с една антична писменост и на всеки 24 май честваме помпозно, а в действителност, като погледнем постове в обществените мрежи, Viber и WhatsApp да речем, там се написа на шльокавица, там се вършат непрестанно правописни неточности, вършат ги апропо и ваши сътрудници публицисти ", сподели Радева.

Съпругата на президента, която в последните месеци провокира интерес с ексцентричните си изявления във " Facebook ", разгласи в неделя, че към този момент не й остава време за обществената мрежа.

" Президентът не ми не разрешава, само че просто нямам време за " Facebook ", съобщи първата дама в изявление за " Дарик ". Тя разгласи, че персоналният й профил в мрежата е " хакнат " до неделя вечер и че тя не стои зад профила " Първа дама ".

През последните месеци съвсем всяка изява на Радева предизвикваше мнения, като изключително ексцентрична беше публикациятае й във връзка парада " София прейд ". Тя стартира тематиката с това по какъв начин ветеринарят й предложил да изследва котката й за котешки СПИН. После подлага на критика за какво участниците в прайда не са раздавали листовки за предварителна защита на човешкия СПИН и приключва с апел да сме повече българи, в сравнение с космополити.

Радева призна, че към днешна дата би перефразирала някои от изявленията и би споделила нещата по различен метод.

" Последните месеци имах възприятието, че съм най-голямото зло в страната ", призна президентшата.

Радева съобщи още, че от " хейтърските " избрания, които са й давани, най-вече харесва " Генерал Деси”.

Тя се пошегува, че в случай че президентът Румен Радев е двузвезден военачалник, то тя е тризвезден и в този смисъл ще си мери пагоните с премиера Бойко Борисов.

Десислава Радева показа, че в музикално отношение е " всеядно животно”. Така се разбра, че слуша освен рок и класическа музика, а и национална музика, и джаз. Радева добави, че харесва даже Азис в някои случаи.

По мотив саркастичните мнения за облеклото й на разнообразни публични събития Радева съобщи, че няма дължина на полата, която да не провокира публичното внимание и рецензии.

Не съм първа дама, не съм част от президентството, аз съм брачната половинка на Румен Радев, който сега е президент, сподели още Радева.

По думите й доста неща са се трансформирали в живота й, откакто брачният партньор й бе определен за президент, само че най-същественото било, че изгубила анонимността си. " Даже се майтапя, като споделям на Румен, че към този момент не желая да излизам с него, тъй като разходката е невъзможна, трансформира се в дефиле ", призна президентшата.

Попитана за деня на сватбата си с Румен Радев първата дама сподели, че помни този ден, като че ли е бил през вчерашния ден, изключително насладата.
" Отбелязахме годишнината на сантиментална вечеря, единствено двамата в един ресторант, в случай че може да се каже сантиментално, тъй като на прилежащата маса бяха момчетата от НСО”, сподели Радева.

" Със Слави Трифонов се познавам още от 1990 година Но не съм била секретарка на Слави Трифонов, а на предаванията " Каналето " и " Хъшове ". Тези две излъчвания ми дадоха ужасно доста. Но никой не ме пита, че съм била секретарка на Румен Христов от Съюз на демократичните сили, който беше министър на земеделието ", сподели още Радева.

Радева посочи, че екстрите, с които се употребява, са кабинет и един човек, охранител от НСО, само че той не можел да се назова " екстра ". Във вила " Калина” в Бояна, където президентското семейство живее в този момент с котарака Чарли, обаче било прекомерно умерено по думите на президентшата.

" Критикуваха ме за облеклото и по тази причина се заех да чета книги. Да си брачна половинка на Румен Радев е доста елементарно и прелестно, само че да си брачна половинка на президента е доста отговорно, изучавам се в движение”, изясни Радева.

Съпругата на президента приключи изявлението си с откъс от Радой Ралин и сподели, че не би трябвало да губим възприятието си за комизъм и самоирония и да не се взимаме на съществено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР