Десислава Атанасова е подала оставка като депутат от ГЕРБ-СДС. Това

...
Десислава Атанасова е подала оставка като депутат от ГЕРБ-СДС. Това
Коментари Харесай

Атанасова все пак подаде оставка като депутат, Борисов вече е председател на ПГ на ГЕРБ

Десислава Атанасова е подала оставка като народен представител от ГЕРБ-СДС. Това оповестиха за „ Флагман “ от пресцентъра на Народното събрание. Припомняме, че към обяд това не се беше случило.

Атанасова бе определена от Народното събрание за член на Конституционния съд (КС) в петък. Въпреки това тя няколко дни не подаваше оставка като народен представител. Междувременно в обществото се надигна съществено неодобрение против метода, по който бяха определени тя и Борислав Белазелков за съдии в Конституционен съд.

За да може да заемат новите си длъжности, те следва да положат и клетва. Тя е планувана за петък. Президентът Румен Радев обаче нападна избора на Атанасова и Белазелков пред Конституционен съд и прикани клетвата да се отсрочи до решение на разногласието.

Това поражда подозрения дали въобще определените за членове на Конституционния съд ще станат такива.

За да бъде призната оставката на Десислава Атанасова, тя следва да се гласоподава от Народното събрание. Любопитно е дали това ще се случи в идващите дни или въпросът ще се протака, до момента в който Атанасова въпреки всичко не стане член на Конституционен съд.

Иначе, информация на уеб страницата на Народното събрание сподели, че през днешния ден се е осъществила и промяната на ръководителя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Вместо Десислава Атанасова лидер към този момент е Бойко Борисов, който и си бе действителният водач на групата. Че това ще се случи, той заяви още на 11 януари. По неразбираеми аргументи обаче Атанасова се остана ръководител до момента. След днешната рокада с Борисов тя към този момент се води редови член на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР